Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/05-11   -   Pressemeddelelse

H.K.H. Prins Joachim åbner Grevindens elegante Gemakker på Gammel Estrup

Den 16. maj 2011 åbner H.K.H. Prins Joachim fem smukke, nyrestaurerede barokrum på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet. Dermed bliver det muligt at opleve, hvordan herregårdens greve og grevinde kunne have indrettet deres smukke hjem for 300 år siden. I Riddersalen er der dækket op til et storslået taffel som i 1700-tallet.

I 1716 giftede arvingen til Gammel Estrup, Christen Scheel, sig med adelsfrøkenen Augusta Winterfeldt. Kort efter brylluppet bosatte det unge par sig på Gammel Estrup. Herregården havde stået tom i årevis, og det unge pars ankomst blev som et friskt pust gennem stuer og sale i slægtens gamle herregård. Straks efter indflytningen på Gammel Estrup tog de fat på at omdanne huset til en moderne bolig. I overensstemmelse med barokkens boligideal skabte det unge par en perlerække af smukke sale og elegante gemakker. Rummene blev udsmykket med pragtfulde vægtapeter, stukbeklædte lofter, bemalede gulve og dekorerede paneler og døre, der i forening med det kostbare inventar viste slægtens Scheels position som en af landets førende med al ønskelig tydelighed.

Nu har museets fagfolk i samarbejde med bevaringseksperter fra Nationalmuseet og restaureringsarkitekter kortlagt fortidens boligkultur på Gammel Estrup. Således kan museets besøgende nu, næsten 300 år senere, igen opleve 1700-tallets herregårdsinteriører og få et indblik i, hvordan Christen Scheel og Augusta Winterfeldt kunne have indrettet sig tilbage i 1720´erne. Gennem en omfattende restaurering af de mange originale barokdekorationer, der endnu findes i lofter, på vægge og på paneler og døre i herregårdens rum og en nyfortolkning med blandt andet bemalede gulve, stoftapeter og gardiner har museet skabt Grevindens elegante Gemakker.

Her kan publikum få et kig ind i grevindens soveværelse med den imponerende paradeseng, i påklædningsværelset, hvor grevinden blev klædt på og fik pudret håret, i kammerpigens værelse og i grevindens værelse, hvor fornemme gæster blev budt på te og måske et spil kort.

Som det ganske sikkert var tilfældet for næsten 300 år siden, da det unge brudepar kom til Gammel Estrup, er der nu igen dækket op til taffel i Riddersalen. I 2009 genåbnede salen efter en omfattende restaurering og nyfortolkning, og hele sommeren kan publikum nyde synet af grevens storslåede taffelbord i den smukke sal.

H.K.H. Prins Joachim åbner Grevindens elegante Gemakker og taflet i Riddersalen den 16. maj kl. 14.00. Udstillingen er åben for publikum fra den 16. maj kl. 15.

Relevant information

http://www.gammelestrup.dk/


Billeder


Pressekontakt


Firma

Gammel Estrup - Herregårdsmuseet
Randersvej 2
8963 Auning, Danmark

  +45 87 95 07 03

http://www.gammelestrup.dk/

Modtag nyheder fra Gammel Estrup - Herregårdsmuseet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire