Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/11-13   -   Pressemeddelelse

Studenterorganisationerne skubber til Danmarks iværksætterkultur

Erhvervsstyrelsen seneste analyse viser at rammevilkårene for iværksætteri i Danmark, er på en 10. plads blandt OECD-lande. Tilfredsstillende? Måske, men iværksætterkulturen halter, så hvad kan vi gøre?

Studenterorganisationen for iværksætteri Gate to Create, afholdte d.8 november 2013 konferencen "Creators' Talks". Talerne, som var danske iværksættere, udtalte bl.a.: "Alle vil have udvikling - ingen vil have forandring", "Hvorfor gør jeg det her?", "At lave beslutninger er fremskrift" og "At lave fejl, er en af de vigtigste aspekter i livet".

Fællesnævnerne var: Lyst og villighed, til gå hele vejen.
Så hvordan fostre Danmark en bedre iværksætterkultur og kan det overhovedet lade sig gøre?
Anders Hoffmann, Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen tror på, at man kan lære iværksætteri: "Iværksætterkultur kan læres, og der er næppe tvivl om, at vi får flere iværksættere, når de nye årgange skal vælge karriere". Udsagnet står ikke alene, Vækst & Iværksætterugen nævner en aktuel case, hvor Johanne S. Jensen siden 7. Klasse, har modtaget undervisning i entreprenørskab.

Johanne og andre medstuderende på skoler i Danmark, har været udvalgt som målgruppe for at modtaget entreprenørundervisning . Resultatet? De er: "Gladere for at gå i skole, er mere initiativrige og har højere ambitioner for senere uddannelse og job" viser en undersøgelse fra Fonden for Entreprenørskab, der sammenligner ift. andre studerende, der har modtaget "normal" undervisning.

Iværksætteri kan læres, og som samfund bliver vi derfor nød til at indse, at hvis vi skal adaptere til de nye samfundskrav, skal vi tilbyde mere entreprenør-orienteret undervisning i folkeskolen og på universiteterne. Det er en start, til at forbedre Danmarks iværksætterkultur.

Billeder


Pressekontakt

Henrik Hoffmann
Head of Communication
  30 70 74 77

Firma

Gate to Create
Porcelænshaven 26, 1. sal
2000 Frederiksberg, Danmark

  +45 31 43 03 31
  +45 31 43 03 31

http://gatetocreate.dk/

Modtag nyheder fra Gate to Create på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire