Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/01-11   -   Pressemeddelelse

Tranens historie vækkes til live i jubilæumsudstilling

I 2010 kunne kunstbiblioteket Tranegården og Traneudstillingen fejre 40-års jubilæum. Det markeres ved årets første Traneudstilling, hvor kunstnergruppen Telefon Til Chefen sætter fokus på Tranens mangfoldige historie.

Med udstillingen Reg. Nr. tager den unge kunstnergruppe Telefon Til Chefen, udgangspunkt i Gentofte Kommunes kunstbiblioteks tidligere kunstudlån, samt kunstudlånspraksissen i biblioteksregi generelt. Kunstnergruppen består af kunstnerne Simon Højbo, Emil Alsbo og Magnus Clausen, og udstillingen Reg.Nr. er en blanding af kunstnergruppens nye værker, gamle værker fra forskellige regionale kunstbiblioteker og diverse kunstpublikationer. Tilsammen skaber udstillingen en ny type kunstdialog på tværs af tid, medier og billedsprog.

Fælles kulturarv
Ønsket med udstillingen er at sætte fokus på det unikke stykke kunst- og kulturhistorie, som Tranegården og Traneudstillingen gennem årene har leveret som både udstillingssted og kunstbibliotek. Ud over at have udfoldet sig i Gentofte Kommune, er Tranen også blevet indlemmet i dansk kunsthistorie og haft grene ud i hele Europa. Som det mest berømte momentum var De Unge Vilde og deres legendariske gennembrudsudstilling Kniven på Hovedet, der blev vist på Tranegården i 1982.

Ny bog på vej
Som supplement til udstillingen udgiver Telefon Til Chefen også en kunstbog. Telefon til Chefen har fået adgang til Tranens arkiver og har derfra udvalgt materiale til bogen. Gennem interviews med tidligere ansatte på Tranegården og Traneudstillingen, dokumentation af udstillingerne samt artikler, pressemeddelelser og læserbreve, illustrerer og formidler kunstnergruppen Tranens historien ud fra et nyt, ungt perspektiv. Udgivelsen af bogen vil finde sted i slutningen af udstillingsperioden som et selvstændigt arrangement.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Gentofte Kommunes Kulturpulje.

Reg.Nr. vises fra 22. januar - 19. marts 2011.
Fernisering 21. januar kl. 17-19

TRANEUDSTILLINGEN
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup
Mandag-fredag 10-19, lørdag-søn 11-16
www.genbib.dk

Relevant information

http://www.gentofte.dk


Pressekontakt


Firma

Gentofte Kommune
Bernstorffsvej 161
2920 Charlottenlund, Danmark

  39 98 30 35
  29 37 94 87

http://www.gentofte.dk

Modtag nyheder fra Gentofte Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire