Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/03-11   -   Pressemeddelelse

Gentofte får ny genbrugsstation

Gentofte får ny genbrugsstation

Bedre miljø og økonomi, mere genbrug og lettere sortering. Det vil være i fokus, når Gentofte Kommune ombygger den nuværende genbrugsstation på Ørnegårdsvej. Det besluttede Teknik og Miljøudvalget den 1. marts, da de vedtog at gå videre med planerne om den nye genbrugsstation.

Den nye genbrugsstation, som får navnet Genbrugsstation Gentofte, bygges i samarbejde med Vestforbrænding, og der er høje ambitioner og krav fra kommunens side til genbrugsstationen. Formand for Teknik- og Miljøudvalget Lisbeth Winther (K) siger: "Gentoftes genbrugsstation er en af landets mest benyttede, men den trænger til er løft, så vi i endnu højere grad kan yde en god service med fokus på bedre miljø og mere genbrug".

Nysgerrig?
Skitsen (se vedhæftede billeder) til den nye Genbrugsstation Gentofte lægger op til en række spændende tiltag:

- Tung og let trafik adskilles, så man nemmere, hurtigere og sikrere kan færdes på pladsen. Det bliver lettere at orientere sig på pladsen, og der opstilles flere containere til de mest benyttede typer af affald og genbrug.

- Flere containere nedsænkes, så brugerne uden besvær kan smide affaldet ned og ikke op som i dag.

- Trafikflowet på pladsen forbedres på grund af mere effektiv logistik, hvilket både mindsker kødannelse i nærområdet og reducerer tomgangstiden hos biler og lastbiler på pladsen.

Alt dette vil være med til at gøre det hurtigt og effektiv for brugere og borgere at benytte genbrugsstationen og det vil gøre genbrugsstationen et rart sted at komme.

Du kan også læse mere på www.gentofte.dk, hvor du løbende kan finde informationer om ombygningen, den midlertidige genbrugsstation samt link til Vejdirektoratet.

I slutningen af 2011 beslutter politikerne endeligt, hvordan den nye Genbrugsstation Gentofte skal se ud. Den nye genbrugsstation forventes at stå færdig i starten af 2013.

Baggrund
Muligheden for at ombygge genbrugsstationen er opstået fordi, Vejdirektoratet fra november 2011 anlægger en ny såkaldt "fly-over", som en sløjfe fra Helsingørmotorvejen omkring den nuværende genbrugsstation. Det betyder, at genbrugsstationen midlertidigt flytter til knallertkørebanen ved Gentofte Stadion. Når genbrugsstationen skal flytte tilbage kan den ikke reetableres nøjagtig, som den står i dag, bl.a. på grund af nye miljøkrav. Derfor er det en oplagt mulighed for kommunen at bygge en ny og moderne genbrugsstationen til gavn for brugere, borgere og miljøet.

Fakta om genbrugsstationen
- Den nuværende genbrugsstation er anlagt i år 2000
- Genbrugsstationen har ca. 300.000 besøgende om året.
- Påsken er højsæson for aflevering af affald. Her afleveres i gennemsnit 30 ton affald i timen i åbningstiden.

Billedtekst: skitse-udkast af den nye genbrugsstation fra luften, og set fra selve pladsen

Kontaktinformation:
Formand for Teknik- og Miljøudvalget Lisbeth Winther, telefon 22 99 73 37
Teknisk direktør Trine L. Holmberg, telefon 39 98 80 01
Kommunikationschef Mie Gudmundsson, telefon, 39 98 34 01/ mobil 29 38 25 01


Vedhæftede filer:
Genbrugsstation 2.jpg
Genbrugsstation Gentofte 1.jpg
Genbrugsstation 3.jpg

Relevant information

http://www.gentofte.dk


Pressekontakt


Firma

Gentofte Kommune
Bernstorffsvej 161
2920 Charlottenlund, Danmark

  39 98 30 35
  29 37 94 87

http://www.gentofte.dk

Modtag nyheder fra Gentofte Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire