Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
01/10-10   -   Pressemeddelelse

Status på Solvej 2

I juni meddelte Glostrup Kommune, at der var et forligstilbud på vej til familien på Solvej 2, men familien har endnu ikke modtaget et tilbud - og hvorfor nu ikke det?

Det var Folkebladet, der i sin tid solgte ejendommen på Solvej 2 til Glostrup Kommune. I skødet står der ordret, at "sælger er ansvarlig for eventuel forurening af ejendommen og skal refundere alle udgifter til rensning af grunden til kommunen eller senere ejere". Derfor blev Folkebladet helt naturligt inddraget i retssagen, da familien på Solvej 2 stævnede Glostrup Kommune.

Den tekniske skønsmand i sagen, der er udpeget af retten, vurderer i sin rapport, at den forurening, der blev fundet under huset, da familien på Solvej 2 gravede kælderen ud, stammer fra enten overfyldning af olietanken, eller fra udsivning af olie fra tank eller føde/returrør - og begge dele altså skader, som må antages at stamme fra før Glostrup Kommune overtog ejendommen. I rapporten står der: "Denne forurening er med høj sandsynlighed opstået inden overgangen fra fyringsolie til fjernvarme 1992".

Skønsmanden har samtidigt vurderet, at det vil koste ca. 1 mio. kr. at få oprenset grunden. Glostrup Kommune havde derfor en klar forventning om, at Folkebladet ville betale for oprensningen, da kommunalbestyrelsen i Glostrup i juni meddelte, at familien ville blive tilbudt et forlig.

Glostrup Kommune forhandler stadig med Folkebladet, og en aftale med Folkebladet er en juridisk nødvendighed, for at Glostrup Kommune kan give et konkret forligstilbud.

Selve retssagen er heldigvis fremskyndet til 1. kvartal 2011 og ikke først i november 2011 som først berammet.

Glostrup Kommune betaler fortsat genhusningen af familien på Solvej 2.

Relevant information

http://www.glostrup.dk


Pressekontakt


Firma

Glostrup Kommune
Rådhuset, Rådhusparken 2
2600 Glostrup, Danmark

  4323 6211

http://www.glostrup.dk

Modtag nyheder fra Glostrup Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire