Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/05-12   -   Pressemeddelelse

Stor fremgang for dansk børs i England

Mens tilgangen af nye selskaber til de store børser i de seneste år har været lav, har den danske børs GXG Markets gennem de sidste 8 måneder oplevet stor vækst - i England. Børsen, som er en markedsplads for små og mellemstore virksomheder i bl.a. Danmark og England, har siden efteråret 2011 optaget mere end 25 engelske selskaber, og flere er på vej.

GXG Markets, som tidligere var kendt under navnet Dansk AMP, har oplevet stor interesse fra engelske SMV'er, siden virksomheden etablerede kontor i London i efteråret 2011. 25 selskaber inden for bl.a. tele-, energi- og transportbranchen er blevet optaget til handel på GXG Markets markedspladser, som har en noget lempeligere regulering end både London Stock Exchange og Nasdaq OMX Nordic. Det gør ikke bare børsintroduktionsprocessen nemmere, men det er også langt billigere for virksomhederne.
- De små og mellemstore virksomheder i specielt England har fået øjnene op for den nye markedsplads, den såkaldte MTF (Multilateral Trading Facility), som vi i efteråret fik tilladelse til at etablere af Finanstilsynet. Her stilles færre krav end på det regulerede marked, hvilket gør det langt mindre ressourcekrævende for virksomhederne at blive børsintroduceret. MTF-markedspladsen bidrager til at udfylde det vakuum, der er mellem at være unoteret og gå efter en omkostningsfyldt børsintroduktion på det regulerede marked. Og det passer godt til netop SMV'erne, fortæller Henrik Kaspersen, der er adm. direktør i GXG Markets.

Den skandinaviske model har færre mellemled, end de engelske børser traditionelt anvender. Det har også gjort GXG Markets interessant i engelske øjne, fordi det er med til at gøre børsintroduktionen billigere.

Børsintroduktion lider under forkert image
Mens de engelske SMV'er strømmer til GXG Markets, går det mere trægt i Danmark, hvor uroen på finansmarkedet stadig påvirker virksomhedernes lyst til at gå efter en børsintroduktion.
- Der er nok lidt en mentalitetsforskel mellem England og Danmark. Mens SMV'erne i England ser mulighederne i at give aktionærerne en markedsplads for aktien - og i nogle tilfælde kombinerer det med en kapitalrejsning- specielt via den nye MTF - er de danske virksomheder mere skeptiske. Mange tror, at en børsintroduktion er en meget stor opgave både administrativt og økonomisk, og det afskrækker dem. Det er en skam, specielt lige nu hvor bankerne er mindre villige til at låne penge ud, for en optagelse til handel på MTF'en er en rigtig god mulighed for at rejse kapital. Samtidig kan det netop bane vejen for finansiering via banken, siger Henrik Kaspersen.

Optagelse til handel på MTF-markedspladsen koster 100.000-300.000 kr., mens det på det regulerede marked kan medføre omkostninger for 1,5-2 millioner kr. En virksomhed starter typisk med at blive optaget til handel på MFT'en og kan med tiden modnes og flytte over på GXG Reguleret Marked.

Om GXG Markets
GXG Markets er en europæisk børs, som blev etableret i 1998 under navnet Dansk AMP (Dansk Autoriseret Markedsplads). GXG Markets er ejet af svenske GXG Global Exchange Group AB og skiftede i 2010 navn til GXG Markets. GXG Markets er godkendt af Finanstilsynet til at drive et reguleret marked og en multilateral handelsfacilitet (MTF). Børsen har hovedsæde i Horsens, som er base for en ekspansion til hele Europa, hvor London i 2011 blev det første skridt.

Relevant information

http://www.gxgmarkets.com


Pressekontakt


Firma

GXG Markets A/S
Levysgade 14, 1.
8700 Horsens, Danmark

  +45 70 227 228
  +45 2122 1556

http://www.gxgmarkets.com

Modtag nyheder fra GXG Markets A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire