Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/06-11   -   Pressemeddelelse

100 år med førstehjælp i landets ældste samariterkorps

Landets ældste samariterkorps er Hovedstadens Samariterkorps. Lørdag den 25. juni 2011 kan de københavnske samaritter fejre sit 100 års jubilæum.

I 1911 besluttede Røde Kors i Danmark at oprette landets første korps af frivillige samaritter i København. Hovedstadens Samariterkorps er siden vokset til godt 80 frivillige samaritter, der yder en stor indsats som frivillige førstehjælpere ved blandt andet koncerter, idrætsstævner og kulturarrangementer. I de 100 år, der nu er gået, er opgaverne blevet mere omfattende og absolut også mere krævende, men takket være en grundig uddannelse er samaritterne klædt godt på til opgaverne.

2011 er udpeget som Frivillighedens År, og det er dermed også med en vis stolthed, at Hovedstadens Samariterkorps som Danmarks ældste, frivillige samariterkorps kan fejre sit 100 års jubilæum lørdag den 25. juni.

- Vi er stolte af at kunne fejre vores 100 års jubilæum velvidende, at vi også mærker øget interesse for at blive medlem. Dermed er vi også sikre på, at København vil have frivillige samaritter i lang tid fremover, siger korpsleder Jesper Sørensen.

Hovedstadens Samariterkorps tæller i dag godt 80 frivillige samaritter i alderen 17 til 60 år - et medlem har for eksempel været medlem i 41 år og kan dermed bevidne den udvikling, som Hovedstadens Samariterkorps har gennemgået.

Jubilæet fejres med en reception lørdag den 25. juni kl. 12-15 i korpsets lokaler på Nattergalevej 6 i København og med en fest for tidligere og nuværende samaritter om aftenen.

Kontaktoplysninger:
Korpsleder Jesper Sørensen tlf. 41 18 77 26 eller mail korpsleder@samarit.dk


Relevant information

http://www.samarit.dk


Pressekontakt


Firma

Hovedstadens Samariterkorps
Nattergalevej 6
2400 København NV, Danmark

  38 33 07 02

http://

Modtag nyheder fra Hovedstadens Samariterkorps på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire