Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/06-11   -   Pressemeddelelse

Cloud computing buldrer frem på it-direktørens dagsorden

Business intelligence og analytics topper it-direktørens dagsorden. Det viser en global undersøgelse blandt it-direktører i 71 lande, som IBM står bag. I forhold til da undersøgelsen blev gennemført for to år siden, tillægges cloud computing nu større og risk management mindre værdi. "Tallene tyder på, at it-direktører letter på bremsen og går mere offensivt til værks," siger Preben Thalund Madsen fra IBM Danmark.

Teknologi er allestedsnærværende, datamængderne vokser eksponentielt, og konsekvensen er, at it-direktører får større og større betydning for organisationer verden over. Det er konklusionen i "The Essential CIO", en undersøgelse blandt flere end 3.000 it-direktører i hele verden som IBM har gennemført.

"Der findes mere end en milliard transistorer for hvert menneske, og om 10 år vil digitalt indhold i verden vokse 30-fold til 35 zettabyte (en billion gigabyte). I denne hyperinformationsalder vil det tungeste ansvar og de største muligheder tilfalde it-direktøren. Når produktion, indsamling og analyse af data få større betydning, stiger it-direktørens betydning tilsvarende," siger Preben Thalund Madsen, Senior Partner i IBM Danmarks konsulentforretning, Global Business Services.
Derfor kommer det ikke som en overraskelse for ham, at business intelligence og analytics topper listen over værktøjer, som it-direktørerne identificerer som de vigtigste i værktøjskassen, når det gælder konkurrencekraften de næste tre til fem år. 83 procent peger på, at disciplinen får "stor betydning".

"Med de mængder af data, der er til rådighed i og uden for virksomheder, har it-direktøren unikke muligheder for at indsamle og analysere data og derefter levere et beslutningsgrundlag til resten af direktionen, som er baseret på viden, og som rækker fremad. Vi ved, at de mest succesfulde virksomheder har den højeste anvendelse af business intelligence og analytics, så her ligger enorme muligheder."

Cloud er højdespringer
Det er i år anden gang, at undersøgelsen er blevet gennemført, og i forhold til den første undersøgelse i 2009 er cloud computing højdespringer (fra 33 til 60 procent), ligesom risk management og compliance tilsvarende har oplevet det største fald (fra 71 til 58 procent) blandt værktøjer med "stor betydning".

"Tallene tyder på, at it-direktørerne slipper bremsen og går mere offensivt til værks. Ligesom outsourcing har været i mange år, bliver cloud computing i stigende grad set som et værktøj, der flytter interne ressourcer til opgaver, der har større værdi for organisationen. Der er altså et stigende ønske om ikke kun at levere stabile it-ydelser, men også ekstra værdi til organisationerne," siger Preben Thalund Madsen.

Studiet er et af en række af IBM's "C-suite" serie, som har været gennemført siden 2005. Studiet om it-direktører (CIO) gennemføres hvert andet år, og årets "The Essential CIO" er det andet i rækken. 3.018 it-direktører fra 71 lande og 28 sektorer har deltaget i den kvalitative undersøgelse.

Fra undersøgelsen:
- Værktøjer som får "stor betydning" for organisationens konkurrenceevne de næste tre til fem år (2009-tal i parentes):
- Business intelligence og analytics 83 procent (83 procent)
- Mobile løsninger 74 procent (68 procent)
- Virtualisering 68 procent (75 procent)
- Cloud Computing 60 procent (33 procent)
- Business process management 60 procent (64 procent)
- Risk management og compliance 58 procent (71 procent)
- Selvbetjeningsportaler 57 procent (66 procent)
- Samarbejde og sociale netværk 55 procent (54 procent)

Relaterede ressourcer :
Yderligere information om IBM's undersøgelse "The Essential CIO" : http://www.ibm.com/dk/ciostudy/

Relevant information

http://www.ibm.dk


Pressekontakt


Firma

IBM Danmark ApS
Nymøllevej 91
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  28 80 35 16

http://www.ibm.dk

Modtag nyheder fra IBM Danmark ApS på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire