Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/05-11   -   Pressemeddelelse

Datatrafik fra mobiltelefoner eksploderer

Danskerne er for alvor begyndt at bruge deres mobiltelefoner til at gå på internettet, viser nye tal fra IT- og Telestyrelsen.

Smartphones har for alvor gjort deres indtog i Danmark, og danskerne anvender i høj grad de nye muligheder, som de avancerede telefoner giver. Således er datatrafikken fra mobiltelefoner vokset 86 pct. fra første til andet halvår 2010. Samtidig er antallet af abonnementer til mobiltelefoner, der har været anvendt til datatrafik, steget med næsten 400.000 på et halvt år til 2,6 mio. abonnementer ved udgangen af 2010.

Mobiltelefonernes datatrafik udgør dog kun 13 % af den samlede mobile datatrafik, mens resten består af data fra mobile bredbåndsabonnementer til computere.

Den større brug af smartphones har givet nyt liv til det mobile IPTV. Mobilt IPTV er muligheden for at se live tv på sin mobiltelefon, og antallet af disse abonnementer er vokset for første gang i halvandet år.

De solgte fastnet bredbåndsforbindelserne bliver fortsat hurtigere. Særligt antallet af abonnementer, der er solgt med markedsførte downloadhastigheder på over 30 Mbit/s, er blevet populære og er på et halvt år mere end fordoblet til over 100.000 abonnementer i slutningen af 2010. De stigende hastigheder betyder, at den mest solgte downloadhastighed ved udgangen af 2010 var på 10 til 30 Mbit/s. Uploadhastighederne stiger også om end ikke i samme grad. Her var den mest solgte hastighed ved slutningen af 2010 på 1 til 2 Mbit/s.

Disse og andre tal om det danske telemarked kan findes i IT- og Telestyrelsens publikation 'Telestatistik - andet halvår 2010', som i dag offentliggøres på www.itst.dk.
Yderligere oplysninger:

Kontorchef Henrik Brodersen tlf. nr. 72 31 93 56 og fuldmægtig Christian Østergaard Madsen tlf. nr. 72 31 93 54.

Relevant information

http://www.itst.dk


Pressekontakt


Firma

IT- og Telestyrelsen
Holsteinsgade 63
2100 København Ø, Danmark

  35 45 00 00

http://www.itst.dk

Modtag nyheder fra IT- og Telestyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire