Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/11-16   -   Pressemeddelelse

Ny trekløverregering vil gribe digital fremtid

Den nye regering får 22 ministre og en digitaliseringsminister bliver ikke en af dem. Ikke desto mindre er IT-Branchen godt tilfredse med det nye regeringsgrundlag, der har et stærkt fokus på digitalisering.

Digitalisering, digitalisering, digitalisering. Ordet går igen mange steder i grundlaget for den nye regering. Aldrig før har Danmark haft et regeringsgrundlag med så klart fokus på digitalisering og den forandring som vi står overfor. Og ordet "disruption" har ligefrem fundet plads i fundamentet for den kommende regerings arbejde.

"Det er super positivt, at vi nu får en regering, der har klare ambitioner om at gribe den digitale omstilling og gøre den til et helt nødvendigt grundlag for fremtidens vækst og velstand", siger adm. direktør Birgitte Hass, IT-Branchen.

Den nye regering vil blandt andet nedsætte et såkaldt Disruptionråd, der skal drøfte, hvordan vi faÌŠr grebet mulighederne i den teknologiske udvikling bedst muligt, således at alle kommer med i udviklingen og faÌŠr del i den velstandsudvikling, som globalisering og ny teknologi giver mulighed for. Samtidigt bliver det tidligere nedsatte Produktionspanel 4.0 til et Digitalt vækstpanel, der blandt andet skal se på behovet for digitale kompetencer og et digitalt løft af dansk erhvervsliv.
"Det er gode initiativer. Nu skal vi bare løbe rigtigt stærkt, for Danmark har ikke længere den digitale førerposition, vi havde engang. Derfor har vi også efterspurgt, at regeringen fik sat mål for Danmarks digitale ambitioner. ", siger Birgitte Hass.

3 ønsker til den nye regerings digitale vækstplan
Den efterspørgsel ser nu ud til at blive imødekommet. Den nye regering vil senere fremlægge en samlet strategi for Danmarks Digitale Vækst. Ifølge regeringen skal planen bringe Danmark i front, naÌŠr det kommer til at udnytte de teknologiske muligheder. Strategien skal understøtte digitale vækstvirksomheder og dansk erhvervslivs digitale omstilling gennem fremtidssikret uddannelse, gode vilkaÌŠr for investeringer og digital tillid samt en fokuseret erhvervsfremmeindsats. Den digitale vækstplan skal blive til med inspiration fra Det Digitale Vækstpanel, der kommer med deres anbefalinger til april.

"Vi ser frem til at spille ind til den digitale vækstplan og har masser at byde på", siger Birgitte Hass. "3 helt konkrete ønsker er 1) Et nyt fag i folkeskolen med inspiration fra Coding Class, 2) forhøjet afskrivning for erhvervslivets investeringer i digitalisering og rådgivning herom og 3) mere kapital til digitale vækstvirksomheder ved at bringe danskernes opsparing mere i spil i erhvervslivet."


Relevant information

Danmarks digitale ambitioner
https://itb.dk/sites/default/files/Perspektivanalyse%202016.pdf


Billeder


Pressekontakt

Mette Lundberg
Direktør for Politik & Kommunikation
  +45 27 16 13 80

Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire