Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/06-09   -   Pressemeddelelse

IT start-ups tørster efter venturekapital

Danske IT start-ups tørster efter venturekapital viser en ny analyse fra videnskabsminister Helge Sander. IT-Branchen og DVCA mener, at der er brug for flere penge til venturekapitalen i Danmark.

Videnskabsminister Helge Sander har netop offentliggjort en analyse om finanskrisens påvirkning af små nystartede IT-virksomheder. Blandt de små IT-virksomheder i analysen siger knap halvdelen, at de er påvirket af finanskrisen. Heraf er 40% markant ramt. Fremtiden tegner også mørk med hensyn til vækstkapital. 1/3 mener, at det bliver svært at tiltrække kapital i de kommende år. Bank-finansiering er også blevet vanskelig at opnå.

På den baggrund udtaler konstitueret administrerende direktør Jane Eis Larsen i IT-Branchen:

"Det er ikke overraskende tal. Billedet svarer til de meldinger vi får fra vores mindre, venture-finansierede software-virksomheder. Vi risikerer at tabe et helt vækstlag af mindre software-virksomheder, hvis ikke der kommer gang i vækst-finansieringen igen. Et nyt software-produkt kan ikke bare lægges i fryseren et par år. Når produktet er på plads, skal det ud i verden. Og det kræver kapital".

Direktør i ventureforeningen DVCA, Jannick Nytoft udtaler i forbindelse med analysen:

"Analysen stemmer helt overens med de meldinger, vi får fra venturemarkedet. Venturefondene prioriterer benhårdt i øjeblikket - både med hensyn til nyinvesteringer og med hensyn til de virksomheder, de allerede har investeret i".

Både IT-Branchen og DVCA opfordrer til, at regeringen går ind og sikrer, at der er mere risikovillig kapital til Danmarks vækstiværksættere gennem en flerstrenget indsats, der involverer flere statslige midler til de offentlige innovationsmiljøer og ventureselskaberne. Konkret gennem en fordobling af innovationsmiljøernes investeringsramme til 250 mio. kr. årligt og 3 * 500 mio. kr. i Fund-of-Fund kapital til ventureselskaberne.

Kontaktinformation:
Jane Eis Larsen, konstitueret administrerende direktør, ITB: 22 75 58 69
Jannick Nytoft, direktør, DVCA, tlf.: 27 11 20 73

Relevant information

http://www.itb.dk


Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire