Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/07-09   -   Pressemeddelelse

Gennembrud - Nu vælger de unge it-branchen

IT-Branchen har de sidste år målrettet kæmpet mod et nørdet og kedeligt image. Nu ser det ud til at bære frugt. Rekord mange unge har i år søgt it- og ingeniøruddannelserne.

"En fordobling af antallet af ansøgere til IKT-studiet på Århus Ingeniørhøjskole..", "Rekordmange ansøgere til IT-Universitetets kandidat og masteruddannelser...
" Endnu et år med rekordansøgning til DTU.,,,"

De gode nyheder tikker ind i en lind strøm her i sommervarmen. Også datalogi i Århus melder om gode tal.

"I IT-Branchen kan vi slet ikke få armene ned", udtaler konstitueret adm. direktør Jane Eis Larsen. Vi har igennem de sidste år meget målrettet arbejdet med at forbedre branchens image og klæde de unge på med viden om it-uddannelser og -jobs. Nu ser det ud til at bære frugt".

Tilbage i 2007 måtte en samlet branche konkludere, at den væsentligste udfordring for fremtiden var, at de unge ikke tændte på et job-liv med it. Det betød, at en målrettet 3-årig satsning blev iværksat.

Unge rollemodeller på tour på gymnasierne, power praktikuge for folkeskoleelever fra hele landet, briefing af alle studievejledere og et kampagnesite rettet mod de unge var og er hovedingredienserne.

"2009 tegner til at blive året, hvor vi får et gennembrud. Vi er kommet godt rundt omkring de unge og de forældre og vejledere, der rådgiver dem. Nu har de unge åbenbart fået øje på it-uddannelserne og de spændende jobmuligheder, der ligger bagefter", fortsætter Jane Eis Larsen.

Sammen med Videnskabsministeriet og Dansk Erhverv har IT-Branchen gennem de sidste år søgt at gøre op med de unges begrænsede og ofte fejlagtige viden om it-erhvervet. Et website med rollemodeller og viden om it-karriereveje er blandt andet blevet etableret, www.choosedifferent.com. Her har mange unge op til deres uddannelsesvalg stillet spørgsmål til en karriererådgiver, rollemodeller og studievejledere. Sitet er til dato blevet besøgt af knapt 56.000 unge.

Relevant information

http://www.itb.dk


Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire