Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/08-09   -   Pressemeddelelse

Finanslov sikrer ikke it-uddannelserne

IT-Branchen (ITB) er bekymret for, at regeringen med finanslovsforslaget for 2010 ikke tydeligt sikrer udviklingen af it-uddannelserne.

I Danmark er der fortsat behov for arbejdskraft med en lang videregående it-uddannelse og på længere sigt vil der være et stigende behov fra erhvervslivet og den offentlige sektor efter it-kandidater. De senere års vækst i antallet af uddannelsespladser, bl.a. gennem etablering af IT Universitetets bacheloruddannelse, bør efter IT-Branchens mening fortsættes:

"ITB er bekymret for, at IT-Universitetet (ITU) ikke gennem finanslovsforslaget får sikret sine basisbevillinger. Det vil være ulykkeligt for Danmark, hvis vi kommer i den absurde situation, at IT Universitetet kan trække flere unge it studerende til, men ikke har råd til at oprette uddannelsespladserne", siger Jane Eis Larsen, konstitueret adm. direktør i IT-Branchen.

IT-Universitetet har ikke sikkerhed for, at den årlige forøgelse på 20 mio. kr. til forskningsunderstøttelsen af bacheloruddannelserne fortsætter efter 2009. I 2010 har ITU kun fået halvt sikret en forøgelse af basisbevillingen og fra 2011. De efterfølgende år har universitetet slet ingen sikkerhed for basismidler til forskningsbaseringen af bacheloruddannelserne.

ITB foreslår derfor, at ITU får et permanent løft i basisbevillingen på 20 mio. kr.

"Hvis det ikke lykkes at give et permanent løft i basismidlerne til ITU, er ITB bekymret for, at universitetet må udskyde opstarten af deres tredje bacheloruddannelse og at de nedlægger uddannelsespladser. Færre it-kandidater er til skade for it-erhvervet, for andre erhverv og for hele Danmark", siger Jane Eis Larsen.

IT-Branchen opfordrer samtidig til, at der i forbindelse med forhandlingerne om globaliseringspuljen for alvor bliver afsat midler til offentlig it-forskning. "De satsninger vi har set hidtil, har været for små og for få", siger Jane Eis Larsen.

It-forskning har stor betydning for den danske samfundsvækst og den fortsatte velfærd. It anvendes til på en innovativ måde at forny samfundet og løse problemer, bl.a. inden for sundhed, energi, landbrug/fødevarer og transport/logistik.

"Derfor skal regeringen have ros for, at den i finanslov 2010 fortsat satser på midler til forskning og udvikling, selvom BNP falder og at midlerne til Højteknologifonden forøges", siger Jane Eis Larsen.

IT-Branchen er Danmarks største brancheorganisation. It-erhvervet omsætter for mere end 200 mia. kr om året.

Relevant information

http://www.itb.dk


Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire