Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/11-12   -   Pressemeddelelse

IT-Branchen: Trist mangel på it-forskning

En ny forskningsaftale mellem Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance giver 770 mio. kr. til forskning i Danmark. Aftalen giver i 2013 penge til strategisk forskning inden for fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation. IT-Branchen mener, aftalen i højere grad burde have fokuseret på forskning, der kunne bidrage til at øge produktiviteten i Danmark.

- Nye it-løsninger har mere end noget andet givet højere produktivitet i erhvervslivet. Når Danmark netop halter så voldsomt bagefter med produktiviteten, så er det meget ærgerligt, at der ikke bliver satset mere på forskning i nye digitale løsninger, siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

Produktivitetskommissionen har netop som en af sine hypoteser, at Danmark har en lav produktivitetsvækst, fordi vi er dårligere til at udnytte nye teknologier end fx svenskerne.

SUNDHEDSFORSKNING VISER VEJEN
IT-Branchen er dog tilfreds med de 50 mio. kr. der er afsat i aftalen til sundhedsforskning. Der skal bl.a. forskes i udvikling af nye organisatoriske løsninger og innovative sundheds- og velfærdsteknologier. Her ligger der et stort potentiale i at udvikle sundheds-it og telemedicinske løsninger.

- På sundhedsområdet skal der nu forskes i, hvordan nye digitale løsninger kan gøre behandlingsforløb både mere effektive og bedre for patienterne. Der ligger uden tvivl en gevinst at hente. Det er ærgerligt, at der ikke er tænkt i samme baner inden for andre områder som miljø og produktion, siger Mette Lundberg.

HØJTEKNOLOGIFOND FODRET MED EGEN HALE
Den nye aftale giver også 45 mio. kr. til Højteknologifonden. Der bliver overført 45 mio. kr. fra finanslovsforslagets midler til fremtidens energisystemer i Det Strategiske Forskningsråd til udmøntning i Højteknologifonden inden for energiforskning.

IT- Branchen mener ikke, det nye tiltag batter noget i forhold til den besparelse på 240 mio. kroner, der tidligere er blevet meldt ud fra Regeringen.

- Man tager penge fra strategisk energiforskning og giver til Højteknologifonden, hvor de bliver øremærket til energiforskning. Det flytter ikke det helt store, siger Mette Lundberg.

- Bundlinjen er, at vi står tilbage med en markant samlet besparelse på Højteknologifonden. Det vil næste år direkte ramme mange innovative virksomheder, siger Mette Lundberg.

- Det er en helt forkert strategi at spare på det innovative samarbejde mellem erhvervsliv og forskning. Det er netop det, som er med til at skabe innovation, vækst og kan styrke vores produktivitet, siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

Relevant information

http://www.itb.dk


Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire