Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/06-13   -   Pressemeddelelse

Software trækker den danske it-vækst

Salg og udvikling af software er den store vækstmotor på det danske it-marked, viser nye tal fra analysehuset IDC. Væksten på software-markedet bliver på over 5 pct. i 2013. IT-Branchen glæder sig over udviklingen.

Det danske softwaremarked er i solid vækst. 2012 endte med en vækst på over 7,5 pct. og i både 2013 og 2014 fortsætter udviklingen med vækstrater på over 5 procent, viser nye tal fra analysehuset IDC. Dermed er software blevet vækstmotoren på det danske it-marked. Udviklingen skyldes bl.a.,at stadig flere danske virksomheder får øjnene op for, at de kan styrke deres forretning og øge produktiviteten med nye it-løsninger, vurderer IT-Branchen.

- Det er meget glædeligt, at vi ser en solid vækst på det danske softwaremarked. Selvom markedet fortsat er hårdt, ser vi en klar positiv udvikling. Stadig flere virksomheder begynder at investere i it-løsninger, der kan øge deres konkurrenceevne og skabe bedre overblik over kunder, salg og nye forretningsmuligheder, siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Væksten på softwaremarkedet skyldes primært et øget salg af database-programmer,
CRM-systemer, Business Analytics-værktøjer og digitale samarbejdsværktøjer.

Mange især mindre virksomheder halter dog stadig bagefter med at bruge it-løsninger, lyder det fra IT-Branchen.

SAMLET STABIL IT-VÆKST I 2013
Mens softwaremarkedet vækster kraftigt, så er udviklingen mere afdæmpet, når det gælder det samlede danske it-marked. Den samlede it-vækst i 2013 bliver på ca. 2,8 pct., viser tallene fra IDC. Det skyldes især, at salget af hardware i år ikke får samme eksplosive vækst i år som i 2012, hvor salget af smartphones og tablets gav en vækst på hardware-markedet på næsten 18,6 pct. I år ender salget af hardware stort set på samme niveau som i 2012.

- Salget af mobile enheder som smartphones og tablets får ikke samme vækst som i 2012. Markedet for smartphones er langsomt ved at blive mættet, og tablet-markedet bliver hæmmet af et meget hård konkurrence på priserne, siger chefanalytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC.

Udviklingen fortsætter i 2014, hvor væksten på hardware-markedet også vil være beskeden.

FREMGANG FOR IT-SERVICE
Sammen med software tegner it-service sig for den mest positive udvikling på det danske it-marked. Efter en vækst på 1,9 pct. i 2012, vil væksten på markedet for it-service stige til 2,5 pct. i 2013.

- Danske virksomheder har været tilbageholdende med at bruge penge på it-service. Det er meget positiv, at markedet for it-service langsomt er på vej frem igen, siger Morten Bangsgaard.

- Nye investeringer i it-service er primært drevet af, at flere virksomheder er begyndt at bruge outsourcing af deres it-funktioner som en vej til at blive mere effektive, vurderer Anders Elbak.

Se alle prognose-tal i vedhæftede PDF

Relevant information

http://www.itb.dk



Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire