Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/10-13   -   Pressemeddelelse

Digitalt indre marked skaber dansk vækst for 70 mia. kr.

Dagens EU-topmøde har skabelsen af et digitalt indre marked i EU øverst på dagsordenen. Fælles europæiske rammer for den digitale økonomi er helt nødvendige, hvis der skal skabes øget vækst og beskæftigelse, vurderer IT-Branchen. Et digitalt indre marked vil alene i Danmark give øget vækst for 70 mia. kr.

"Vi står ved en milepæl i Europa. I dag kan vi tage det første skridt ud af krisen. Betydningen af dagens EU-topmøde kan ikke undervurderes. Vores økonomi bygger i stadig større grad på digital teknologi, og uden et digitalt indre marked vil EU blive kørt fuldstændigt over af USA og de fremadstormende økonomier i Asien", siger morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen og Vice President i Digital Europe.

ØGER DANMARKS BNP MED 70 MIA.
Det økonomiske potentiale for et digitalt Europa er stort. Ifølge de officielle beregninger fra EU vil et veludviklet digitalt indre marked øge EU's samlede BNP med mindst 4 pct. i 2020. Alene i Danmark vil den digitale økonomi i 2020 kunne øge vores BNP med over 70 mia. kroner, viser tal fra IT-Branchen og Dansk Erhverv.

"Der ligger et kæmpe potentiale i at gøre Europa til et stort digitalt marked. Lige nu har vi 28 forskellige regelsæt. Det er en uholdbar situation. Fælles europæiske rammer for den digitale økonomi er helt nødvendige, hvis der skal skabes øget vækst og beskæftigelse", siger Morten Bangsgaard.

EUROPA HALTER BAGUD
EU-Kommissionen har fremlagt en række tal op til topmødet om EUs digitale tilstand. Tallene viser, hvordan Europa halter bagefter USA og Asien. I USA står den digitale økonomi for 6 pct. af den samlede amerikanske økonomi. I Kina og Japan er det 7 pct., og i Sydkorea 8 pct. I EU er kun 4 pct. af økonomien digital.

"Europa skal ud af det økonomiske hængedynd. Vi har i EU alt for længe tøvet med at få investereret i ny digital teknologi, mens USA og Asien har buldret derudad", siger morten Bangsgaard adm. direktør i IT-Branchen.

Nye 2013-tal viser, hvordan vi i EU har svært ved at følge med den teknologiske udvikling. USA, Japan og Sydkorea står tilsammen for 88 pct. af alle de nyeste mobile bredbåndsabonnementer (4G), mens EU-landene tilsammen kun har 6 pct.

"Det er afgørende for Europas fremtid, at der nu bliver skabt rammerne for et digitalt indre marked i EU, så vi kan få gang i de nødvendige investeringer i vores digitale infrastruktur. Europas stats- og regeringschefer må ikke tøve nu", siger Morten Bangsgaard.

Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire