Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/09-14   -   Pressemeddelelse

Fald i teleinvesteringer er stærkt bekymrende

Teleselskaberne i Danmark investerer mindre i bredbånd og mobilmaster, viser helt nye nøgletal fra Erhvervsstyrelsen. Det er stort problem for danske virksomheder, vurderer IT-Branchen.

Telebranchen har det seneste år oplevet et fald i omsætning, beskæftigelse og investeringer, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen. Fra 2012 til 2013 er investeringerne faldet fra 6,4 mia. kr. til 5,9 mia. kr. i 2013. Det er stort problem, mener brancheforeningen for it- og televirksomheder i Danmark IT-Branchen:

- Faldet i teleinvesteringer er meget kritisk. God digital infrastruktur er afgørende for danske virksomheder. Det er et stort problem, at telebranchen oplever et så hårdt pres, at de ikke i samme fart som tidligere kan investere i bedre internet og mobildækning, siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen

I 2013 omsatte telebranchen for ca. 35 milliarder kr. på bl.a. fastnet-, mobiltelefoni og bredbånd. Det er et fald på 7 pct. i forhold til 2012, hvor omsætningen var ca. 37 milliarder kr., viser tallene fra Erhvervsstyrelsen.

BRUG FOR BEDRE VILKÅR FOR TELEINVESTERINGER
Der er brug for at politikerne nu gør en indsats for at skabe bedre vilkår for teleinvesteringer. Investeringerne er forudsætningen for at indfri de politiske målsætninger og krav til infrastrukturen.

- Danmark er stadig blandt de førende, når det gælder digital infrastruktur. Den position har vi opnået på grund af branchens massive investeringer. Men de nye tal viser, at vi ikke længere har et tilstrækkeligt sundt investeringsmiljø på området, siger Mette Lundberg.

Se tallene her Økonomiske nøgletal for telebranchen 2013
http://erhvervsstyrelsen.dk/pressesoeg/785879/5

Relevant information

Se tal om telebranchen 2013
http://erhvervsstyrelsen.dk/pressesoeg/785879/5


Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire