Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/01-15   -   Pressemeddelelse

Tag de digitale borgere alvorligt

Når flere millioner danskere siden 1. november er gået over til digital post fra det offentlige og i høj grad kommunikerer dagligt via internettet, så skal myndighederne også følge trop.

Det nytter det ikke noget, at myndighederne fortsætter med at sende fysiske breve eller beder borgerne om at dukke op personligt pga. noget så banalt som parkeringstilladelse, når der nu er så mange, der rent faktisk gerne vil være digitale borgere.

Hjælp de ikke-digitale - men husk de digitale
Som Ældresagen i et åbent brev til finansministeren ganske rigtigt fortæller, så er der bl.a. en gruppe ældre borgere, der ikke har mulighed for at være digitale. De skal naturligvis have hjælp, og der er behov for at ændre praksis, så de kan søge om f.eks. varmehjælp og tilskud til huslejen over telefonen eller ved at møde op i Borgerservice.

Men samtidig er der ifølge Danmarks Statistik over 500.000 ældre over 65 år, der dagligt eller næsten dagligt er på internettet, og som sagtens kan kommunikere elektronisk. Og samlet set flere millioner danskere, der allerede i dag forventer at kunne håndtere kommunikationen med myndighederne elektronisk.

Digitaliseringen skal ikke kun pege én vej
Ja, loven om digitalisering bør opdateres, så ældre uden internetmuligheder kan få hjælp. Men vi skal ikke glemme, at danskerne rent faktisk er verdensmestre i at bruge digitale løsninger, og ser det som et serviceløft, at kunne betjene sig selv over nettet.

Derfor skal vi heller ikke kun sætte ind, hvor Ældresagen foreslår. Vi skal sikre borgerne klare digitale rettigheder og ikke kun digitale pligter.

De mange danskere, der betjener sig selv digitalt, og som ikke har undsagt sig fra den digitale post, har fortsat ikke en garanti for at blive mødt med digital kommunikation fra det offentlige. Hverken når det handler om svar på f.eks. ansøgninger og indrapporteringer eller omkring forebyggelse og genoptræning på sundheds og socialområdet. Og det er ikke godt nok.

Vi skal tage de digitale borgere alvorligt og sætte ressourcerne ind på at skabe et digitalt Danmark, der fungerer hele vejen rundt.

Birgitte Hass
Adm. direktør i IT-Branchen

Pressekontakt

Rune Fick Hansen
Kommunikationschef
  +45 27 83 90 38

Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire