Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/01-16   -   Pressemeddelelse

Kommentar: Stærkt digitalt vækstudspil

Regeringen har løftet sløret for dens digitale vækstplaner. Erhvervs- og Vækstministeren vil gøre de danske virksomheder klar til den digitale revolution. Men regeringen vil også sætte fokus på, hvordan vi øger investeringerne i erhvervslivet og skaber en ny generation af succesrige iværksættere.

Det er et stærkt vækstudspil med mange af de helt rigtige takter, mener IT-Branchen. Indsatsen har 3 fokusområder:

Industrialisering 4.0.
Det er digitaliser eller dø, når revolutionen ruller. En ny undersøgelse fra World Economic Forum viser, at hele fem millioner arbejdspladser vil gå tabt på grund af digitaliseringen. Den virkelighed vil regeringen ruste dansk erhvervsliv til gennem inspiration og bedre rammer for investeringerne.

"Det er et meget velkomment initiativ", siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen. "Vi har i flere år arbejdet intenst for at sætte fokus på nødvendigheden af, at erhvervslivet ruster op digitalt. Netop bedre rammer for investeringer er afgørende at sætte politisk fokus på, for her ligger en væsentlig barriere."

Generation vækst
Regeringen vil også sætte fokus på, hvordan flere virksomheder kan vokse sig store og begå sig globalt.

"Vi har alt for ofte set, at lovende danske it-virksomheder rykker til udlandet for at få kapital til vækst. Derfor er det gode takter, at ministeren vil se på, hvorfor vi blandt andet ikke har flere børsintroduktioner herhjemme", siger Mette Lundberg.

Danmark i ny global økonomi
Endeligt vil ministeren sætte fokus på de danske styrkepositioner og bygge videre på arbejdet i de tidligere vækstteams. "Der er masser at bygge på, men også nye agendaer om fx platformsøkonomi at tage fat på. Vi må ikke glemme ambitionen om en stærk dansk it-sektor, der skal være motoren i hele det digitale omstilling", siger Mette Lundberg.

Billeder


Pressekontakt

Rune Fick Hansen
Kommunikationschef
  +45 27 83 90 38
Mette Lundberg
Direktør for Politik & Kommunikation
  +45 27 16 13 80

Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire