Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/03-16   -   Pressemeddelelse

Antallet af konkurser falder

Med 176 konkurser i 2015, er antallet af konkurser i it-branchen på sit laveste i 7 år. På blot et år er antallet af konkurser faldet med 16,2%.

"Det er opløftende at se, at branchen har konsolideret sig og er kommet tilbage på sporet efter nogle hårde år under finanskrisen, hvor alt for mange virksomheder måtte lukke ned," siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

I 2014 var der ifølge Danmarks Statistik 210 erklærede konkurser i it-branchen, mens der i 2015 blot blev registreret 176 konkurser. Til sammenligning var der 4.029 konkurser i hele erhvervslivet i 2015, hvilket var et fald på 0,49% i forhold til 2014.

"Det er stadig et benhårdt marked, men jeg tror, at arrene fra finanskrisen har lært de små innovative opstartsvirksomheder, at de skal have en stærk forretningsplan og strategi, inden de går ind på et marked. Det mindsket sikrer, at flere heldigvis undgår konkursen," udtaler Birgitte Hass.

Svært at vokse sig stor i Danmark
Men selvom flere it-virksomheder overlever, så er det stadigt alt for svært at skaffe finansiering til at vokse sig stor i Danmark.

"Siden finanskrisen er det samlede erhvervsudlån faldet med 73 mia. kr., og det er et kæmpe problem for it-virksomheder, der ofte er afhængige af tilgang til kapital, både i den tidlige opstartsfase og senere, når man skal ud på nye markeder," siger Birgitte Hass.

Derfor efterspørger IT-Branchen også bedre muligheder for at sikre kapital til branchen. I dag gør bl.a. en høj kapitalbeskatning det uinteressant at investere i Danmark og sværere for dygtige iværksættere at lykkedes med deres vækstplaner. Og det skal laves om.

"Der er brug for en reform af erhvervsbeskatningen, så vi kan skabe et bedre fundament for iværksættere og vækstvirksomheder. Samtidig skal vi skabe et bedre økosystem, så flere af de penge vores succesfulde iværksættere skaber, bliver brugt til at hjælpe nye iværksættere på vej," fortæller Birgitte Hass.



Relevant information

Erklærede konkurser i it-branchen 2009-2015

Billeder


Pressekontakt

Rune Fick Hansen
Kommunikationschef
  +45 27 83 90 38

Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire