Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/02-08   -   Pressemeddelelse

Ny professor skal afsløre softwarefejl

Lektor Lars Birkedal (38 år) er nyudnævnt professor i "Trustworthing Computing" på IT-Universitetet i København. Her skal han forske i, hvordan man kan reducere antallet af fejl i computere og softwareprogrammer.

Softwarefejl koster hvert år Danmark milliarder af kroner. En af datalogiens største udfordringer er at sikre, at software i fremtiden er sikker og troværdig.

Siden 2000 har Lars Birkedal været ansat på IT-Universitetet i København. Han er forskningsgruppeleder for forskningsgruppen "programmering, logik og semantik" og har stået i spidsen for universitetets forskning i kontekstafhængig mobil kommunikation.

Lars Birkedal har en ph.d. fra Carnegie Mellon University i Pittsburgh, USA. Lars Birkedals forskning i matematiske modeller og logik til at analysere nøgleaspekter af it-systemer er netop kåret som årets bedste forskningsbidrag i 2007.

Sammen med forskere fra Harvard Universitet vil han udvikle et nyt testværktøj. Læs mere om Lars Birkedal: "Han drømmer om fejlfri software om natten": http://www1.itu.dk/sw80461.asp

Lars Birkedal holder tiltrædelsesforelæsning i morgen torsdag den 21/2 kl. 15.00 på IT-Universitetet. Alle intereserede er velkomne:
http://mit.itu.dk/ucs/eb/show_event.sml?event_id=484830&lang=da

Lars Birkedals kontaktoplysninger:
http://www.itu.dk/~birkedal/

Relevant information

http://www.itu.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S, Danmark

  72 18 50 00
  25 55 04 47

http://www.itu.dk

Modtag nyheder fra IT-Universitetet i København på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire