Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/08-08   -   Pressemeddelelse

Mobilen skaber nye sociale bånd

Anerkendt sociolog med speciale i mobilteknologiens indflydelse på samfundet ansættes på IT-Universitetet.

Forskeren Richard Ling er sociolog med speciale i it og mobilteknologi. Han er forfatter til utallige bøger om mobilteknologiens sociale konsekvenser. Pr. 15. august 2008 ansættes han på IT-Universitetet foreløbig et år. Her skal han undervise studerende i samfundsmæssige aspekter ved mobil kommunikation.

Gennem de seneste 13 år har Richard Ling forsket ved et af verdens største mobilselskaber - norske Telenor. Her har han undersøgt, hvordan mobilen forandrer vores sociale liv.

"Ny teknologi skaber nye bånd inden for kredsen af venner og familie - nogen gange på bekostning af samspillet med dem, der er fysisk tilstede. Mobilen skaber en ny form for afgrænset sammenhold", siger han.

På IT-Universitetet i København skal han også samarbejde med forskerne om sociale konsekvenser af mobile medier og kommunikation.

Om IT-Universitetet i København
På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it. IT-Universitetet har et stærkt forskningsmiljø med et omfattende ph.d.-program. IT-Universitetets forskere er organiseret i forskningsgrupper, der forsker i it-discipliner som innovativ kommunikation, computerspil, it til organisationer, softwareudvikling og programmering.

Relevant information

http://www.itu.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S, Danmark

  72 18 50 00
  25 55 04 47

http://www.itu.dk

Modtag nyheder fra IT-Universitetet i København på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire