Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/01-09   -   Pressemeddelelse

Ny ekspert i hverdagsfotografiet på nettet

Søren Mørk Petersen har med succes forsvaret sin ph.d.-afhandling "Common Banality: The Affective Character of Photo Sharing, Everyday Life and Produsage Cultures" på IT-Universitetet i København.

Her har han udviklet et begreb om hverdagsfotografer, som beskriver, hvad der sker med fotografiet og fotografiske praksisser, når billeder deles med andre på internettet.

Han konkluderer, at fotografiet først og fremmest er et socialt objekt, som bruges til at opretholde sociale netværk online. Det er derfor vigtigere, om de billeder man deler, resulterer i samtale og dialog, end hvor gode de er i fotografisk forstand. Desuden har han kortlagt ændringer i måden, vi registrer vores omgivelser på, som kameratelefonen har medført.

Søren Mørk Petersen er i dag ansat som udviklingschef på Albertslund Bibliotek, hvor han arbejder med udvikling af ny teknologi. Han er endvidere ansvarlig for nye tiltag på folkebiblioteksområdet, der skal styrke demokratiet lokalt og nationalt.

Om IT-Universitetet i København
På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it, bl.a. innovativ kommunikation, computerspil, it til organisationer, softwareudvikling og programmeringssprog.

Relevant information

http://www.itu.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S, Danmark

  72 18 50 00
  25 55 04 47

http://www.itu.dk

Modtag nyheder fra IT-Universitetet i København på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire