Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/05-10   -   Pressemeddelelse

Fremtidens softwarearkitektur skal diskuteres på IT-Universitetet

"Cloud computing", genbrugelig software og serviceorienteret arkitektur. Det bliver nogle af emnerne, når IT-Universitetet til sommer er vært for verdens førende årlige konference om softwarearkitektur. ECSA-konferencen er det vigtigste forum for studier af arkitekturen bag software, og konferencen blev sidste år holdt på Cambridge University.

Professor Peter Sestoft udtaler: "Det er fornemt at IT-Universitetet er valgt som vært for årets vigtigste begivenhed inden for dette felt. Det skyldes i høj grad at M. Ali Babar, der står for konferencens videnskabelige indhold, er flyttet hertil fra en forskerstilling i Irland."

På konferencen skal forskere og it-branchen udveksle nye ideer til fremtidens softwarearkitektur. Et af de varme emner inden for feltet er såkaldt "cloud computing". Ideen bag "cloud computing" er, at færrest mulige data ligger lokalt hos brugeren, mens software, service og tjenesteydelser leveres via internettet. Dataene ligger på servere og ikke på lokale harddiske.

Keynote-foredragsholderne bliver de tre internationalt anerkendte kapaciteter Jan Bosch, Jim Webber og Philippe Kruchten. Konferencen henvender sig dog ikke kun til den akademiske verden. Deltagere fra industrien får tilbudt overbliksforedrag og "tutorials". Danske virksomheder kan nemlig spare store summer ved at være mere opmærksomme på softwarearkitektur.

Softwaren i mange virksomheder vokser organisk. Programmøren ved præcis, hvordan softwaren er skruet sammen, men som årene går, bliver der lavet ændringer og tilføjelser. Måske er arkitekten bag programmet død eller rejst, og til sidst ved ingen, hvilke dele af programmet, der er vigtige. På den måde kan softwaren sammenlignes med en bygning uden ordentlige plantegninger.
Professor Peter Sestoft udtaler:

"Det er lettere at lave software end at bygge i beton. Men når man skal bygge om eller ændre noget, er det næsten sværere at arbejde med software end beton, for man ved ikke, hvilke "vægge", der er bærende. Ved at lave en ordentlig softwarearkitektur sikrer man levedygtigheden, for det er dyrt at lave en dårlig start".

Også offentlige instanser kan have gavn af bedre softwarearkitektur. Hvis det er tydeligt, hvordan softwaren er bygget op, ved man også, hvilke dele man kan skifte ud. På den måde kan man genbruge dele af softwaren, selvom regler eller love ændres. Hvis reglerne for førtidspension ændres, er det en fordel, hvis myndighederne kun skal skifte den relevante del af softwaren ud.

Konferencen finder sted 23-26. august 2010

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.500 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it. Læs mere på www.itu.dk.

Yderligere oplysninger:
Professor Peter Sestoft, tlf.: 7218 5083
Forskningskommunikatør David Jacobsen Turner: 7218 5042
Læs mere om ECSA 2010 på http://www.ecsa2010.org/


Relevant information

http://www.ecsa2010.org


Pressekontakt


Firma

IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S, Danmark

  72 18 50 00
  25 55 04 47

http://www.itu.dk

Modtag nyheder fra IT-Universitetet i København på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire