Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/07-11   -   Pressemeddelelse

Cykeltyve elsker sommer

Vi bruger vores cykler mere om sommeren. Desværre har cykeltyve det tilsyneladende på samme måde, for der bliver stjålet flere cykler om sommeren. Men der er gode råd at hente til at sikre din cykel i sommerlandet og til at få fat i den igen, hvis den er forsvundet.

Det er dejligt at cykle om sommeren, og så er det samtidig sundt og gratis. Desværre oplever mange, at cyklen ikke venter der, hvor man forlod den. For cykeltyve elsker også sommerlivet.

- Vi ser det hvert år på den her tid. Det vælter ind med efterlysninger på cykler, så snart det bliver lidt varmere i vejret, ja det samme gælder faktisk også for biler og både, fortæller Jes Madsen fra webtjenesten efterlysninger.org tidligere kendt som cykeltyv.dk. Han opfordrer folk til at være ekstra forsigtige.

Hos Danmarks Statistik er man enig. I 2010 blev der stjålet 12.607 cykler i 1. kvartal, men 20.288 og 23.425 i 2. og 3 kvartal.

Sådan sikrer du din cykel
I 2010 fik vi danskere stjålet 71.736 cykler. Heldigvis er der gode tips at hente hos Det Kriminalpræventive Råd:

· Brug altid en lås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN). Du kan vælge mellem en fastmonteret lås, en wirelås og en bøjlelås.
· Risikoen for tyveri er særlig stor ved togstationer og busstoppesteder, så stil kun cyklen der, hvis det er absolut nødvendigt.
· Lås cykelstel og for- eller baghjul fast til en lygtepæl og brug en godkendt bøjle- eller wirelås.
· Lås altid cyklen - også når du bare stiller den hos bageren eller hjemme.
· Lad ikke cyklen stå ude om natten.
· Har du særligt kostbare dele på din cykel, så gravér cyklens stelnummer på dem. Lån en elektrisk gravørpen hos politiet.
· En dyr saddel er attraktiv for mange cykeltyve, og ofte er den let at skrue af. Tag sadlen med dig, eller sæt den fast på cyklen, så den kun kan fjernes med værktøj.
· Frist ikke tyven. Tag alle løse dele som lygter, kurv og pumpe med dig.
· Sørg for, at barnestole kun kan fjernes med værktøj.

Er uheldet ude
Er din cykel stjålet, så meld det til politiet. Bagefter kan du tage en tur rundt i lokalområdet til busstoppesteder, stationer osv. De fleste stjæler nemlig kun cykler af praktiske årsager, fordi de mangler et transportmiddel nu og her, og de beholder den derfor ikke. Du kan også efterlyse den på efterlysninger.org.

- Vi har heldigvis rigtig mange, som får deres cykler igen hurtigt, så de ikke behøver at købe en ny, fortæller Jes Madsen.

Se også www.dkr.dk/cykeltyveri-1

Relevant information

http://www.efterlysninger.org


Pressekontakt


Firma

Jes Madsen
Egilsgade 46, 4
2300 København S, Danmark

  30 56 59 69

http://www.jesmadsen.com

Modtag nyheder fra Jes Madsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire