Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/03-10   -   Pressemeddelelse

Ny formand for Dyreværnsrådet

Justitsminister Lars Barfoed har udpeget forskningsleder Lene Munksgaard som ny formand for Dyreværnsrådet. Beskikkelsen gælder fra den 1. april 2010.

Lene Munksgaard er uddannet agronom med speciale i kvæg og er ph.d. i etologi. Hun er forskningsleder på Institut for Husdyrbiologi og -sundhed ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet.

Lene Munksgaard afløser seniorforsker Birte Lindstrøm Nielsen, der efter eget ønske fritages for hvervet den 31. marts 2010.

Til baggrund
Lene Munksgaard er uddannet cand.agro. fra Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, i 1982.

Hun har skrevet ph.d.-afhandling om metoder til bestemmelse af stress hos kvæg ved Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, i 1995 og har siden arbejdet som forsker.

I 2009 blev hun udnævnt som forskningsleder på Institut for Husdyrbiologi og -sundhed ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet. Lene Munksgaards forskningsaktiviteter omfatter primært forskning inden for adfærd og stressfysiologi hos malkekvæg, og hun har desuden publiceret en lang række artikler i internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Dyreværnsrådet er nedsat i henhold til dyreværnslovens § 26. Dyreværnsrådet rådgiver justitsministeren i forbindelse med fastsættelse af regler efter dyreværnsloven, og rådet kan herudover af egen drift afgive udtalelser om spørgsmål vedrørende dyreværn.

Relevant information

http://www.justitsministeriet.dk


Pressekontakt


Firma

Justitsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K, Danmark

  +45 40 37 67 37

http://www.justitsministeriet.dk

Modtag nyheder fra Justitsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire