Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/01-12   -   Pressemeddelelse

Udtalelse vedr. dommen i sagen om ROJ-TV

Københavns Byret har i dag afsagt dom i sagen om ROJ-TV.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:
"Jeg har noteret mig, at byretten er enig med anklagemyndigheden i, at de tiltalte har overtrådt straffeloven ved at fremme terrorvirksomhed. Da der er tale om en konkret sag - som det i øvrigt stadig er muligt at anke til landsretten - har jeg ikke yderligere kommentarer.

Jeg har i den forbindelse forstået, at statsadvokaten nu er ved at nærlæse dommen for at overveje, om der er grundlag for at anke sagen i relation til spørgsmålet om rettighedsfrakendelse"

Baggrund om sagen mod ROJ TV
Anklagemyndigheden rejste i september 2010 tiltale mod ROJ-TV A/S og Mesopotamia Broadcast A/S METV for overtrædelse af straffelovens § 114 e, hvorefter det er strafbart at fremme virksomheden for en person, en gruppe eller en sammenslutning, der begår eller har til hensigt at begå terrorhandlinger. Tiltalen blev i overensstemmelse med retsplejelovens regler forinden tiltrådt af justitsministeren.

Læs mere om dommen på Københavns Byrets hjemmeside: http://www.domstol.dk/KobenhavnsByret/nyheder/domsresumeer/Pages/K%C3%B8benhavnsByretharden10januar2012d%C3%B8mt2selskaberiensagomfremmeafenterrororganisationgennementv-kanal.aspx

Relevant information

http://www.justitsministeriet.dk


Pressekontakt


Firma

Justitsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K, Danmark

  +45 40 37 67 37

http://www.justitsministeriet.dk

Modtag nyheder fra Justitsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire