Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/11-12   -   Pressemeddelelse

Presset på den organiserede kriminalitet på og omkring Christiania er markant forøget

Det er resultatet af en forstærket og målrettet indsats fra Københavns Politi. Politiets nye Task Force Pusherstreet har på under tre måneder beslaglagt værdier for over 18,2 millioner kroner. Justitsminister Morten Bødskov glæder sig over resultaterne og vil fortsætte presset på den organiserede kriminalitet på Christiania.

I perioden fra 3. september 2012 til 23. november 2012 har Task Force Pusherstreet skabt en række resultater:

I alt har politiet beslaglagt euforiserende stoffer svarende til 18.276.150, 00 kroner, herunder 340 kilo hash og 13,7 kilo skunk.
Politiet har rejst 26 sager for overtrædelse af våbenloven (fordelt på slagvåben, stikvåben, peberspray og strømpistol). Derudover har politiet 6 sager, hvor våben er fundet i området, herunder en skarpladt revolver med tilhørende ammunition.

Politiet har rejst ca. 300 færdselssager i randområdet til Christiania.
Politiet har anholdt og sigtet 146 personer for narkokørsel. Efter nye regler trådte i kraft 1. januar 2012 er der indført nultolerance for narkokørsel, således at man i førstegangstilfælde får ubetinget frakendelse af kørekortet.

10 personer er blevet varetægtsfængslet.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"De første tal viser tydeligt, at Task Force Pusherstreet har sat massivt ind på Christiania for at bekæmpe den omfattende hashhandel og den organiserede kriminalitet i miljøet.

På ganske kort tid har Københavns Politis nye strategi skabt meget flotte resultater, som også er et tydeligt tegn på den omfattende kriminalitet, der foregår.

Udover massive beslaglæggelser laver politiet også målrettede operationer mod Pusher Street. Strategien virker, og den er rigtig. Vi skal derfor også fremover fortsætte presset i området og særskilt på de kriminelle bagmænd fra rocker- og bandemiljøet, som styrer hashhandlen på Christiania."

Yderligere oplysninger:

Kommunikationschef Emil Melchior, telefon 4037 6737

Relevant information

http://www.justitsministeriet.dk


Pressekontakt


Firma

Justitsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K, Danmark

  +45 40 37 67 37

http://www.justitsministeriet.dk

Modtag nyheder fra Justitsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire