Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/02-14   -   Pressemeddelelse

Kulturborgmester: København skal være europæisk filmhovedstad

København har et kæmpe potentiale til at blive den næste store europæiske filmhovedstad.

Sådan siger Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), som i øjeblikket deltager i Berlin Filmfestival.

Kulturborgmesteren er sammen med en række øvrige politikere blevet inviteret til Berlin af Copenhagen Film Fund for at mødes med filmfolk, producenter og investorer fra ind- og udland, der er interesserede i København.

"I de her år er der et stort fokus på Danmark på grund af de mange danske tv-serier, som er nået ud til store dele af verden. I København har vi et virkelig godt produktionsmiljø, mange internationalt anerkendte filminstruktører, manuskriptforfattere og skuespillere og et helt unikt uddannelsesmiljø med en filmskole, der avler talenter. Det får vi stor ros for her i Berlin, og derfor er det vigtigt, at vi smeder, mens jernet er varmt," siger Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

"Det er nu, vi skal have sat København og hovedstadsområdet på verdenskortet, for det vil ikke blot skabe nye arbejdspladser i filmbranchen, men også give arbejde til alt fra tømreren til taxachaufføren, og samtidig tiltrække en masse turister," siger Carl Christian Ebbesen.

Sammen med Region Hovedstaden og otte omegnskommuner har Københavns Kommune stiftet Copenhagen Film Fund, som skal tiltrække internationale filmproduktioner og medvirke til at skabe vækst og øget omsætning i hovedstadsområdet.

Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) deltager også i den tyske filmfestival. Han håber, at de mange møder kan sætte skub i filmproduktionen i hovedstadsområdet.

"Mødet med filmfolkene i Berlin har bekræftet mig i, at ikke blot København, men hele hovedstadsområdet kan få stor gavn af et attraktivt film- og tv-miljø. Vi har allerede mange beskæftigede i filmbranchen, men hvis vi får trukket endnu flere produktioner hertil, vil det danne grobund for nye arbejdspladser i en lang række andre erhverv," siger han.

Henrik Møller (S), formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune, ser også store muligheder for samarbejdet om den københavnske filmfond.

"På Fyn strømmer filmproducenter til for at optage film og serier. Tag DR's dramaserie Arvingerne, som har skabt en masse opmærksomhed omkring Svendborg og Sydfyn. Jeg kan ikke se, hvorfor Helsingør ikke også kan danne rammen for den næste store film- eller serieproduktion. Vi har det hele i Helsingør: Skøn natur, smukke historiske bygninger og mange hoteller og restauranter," siger han.

Pressekontakt

Julie Stemann Monberg
Pressechef
  +45 24 98 22 60

Firma

Københavns Kommune
Rådhuset
1599 København V., Danmark

  33 66 33 66

http://www.kk.dk

Modtag nyheder fra Københavns Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire