Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/04-11   -   Pressemeddelelse

Eske Willerslev får Forskningskommunikationsprisen

Professor Eske Willerslev fra Københavns Universitet modtager i år videnskabsministerens Forskningskommunikationspris. Willerslev, der er leder af Grundforskningscentret GeoGenetik får prisen for at formidle sine banebrydende DNA-opdagelser på en spændende og engagerende måde.

Videnskabsministeriet skriver i en pressemeddelse, at Willerslevs forskning har ændret vores opfattelse af fortiden: Han har kortlagt indvandringen til Nordamerika, fundet 150.000 år gammel skov under den grønlandske indlandsis og påvist en halv million år gammelt liv i Sibiriens tundra. Ved at videreudvikle dna-analyser har Willerslev gjort revolutionerende opdagelser inden for evolutionsbiologien på nyt såvel som på fortidigt materiale.

39-årige Eske Willerslev er en verdensstjerne inden for den naturvidenskabelige forskning og blev i år tildelt den danske EliteForsk-pris. Men ikke nok med, at han er en dygtig forsker, han er også enestående til at formidle sine opdagelser til et bredt publikum.

Læs hele pressemeddelsen på Videnskabsministeriets hjemmside :
http://vtu.dk/nyheder/pressemeddelelser/2011/eske-willerslev-modtager-forskningskommunikationsprisen-2011/

Center for GeoGenetik
Eske Willerslev er leder af grundforskningscenteret GeoGenetik (http://geogenetik.ku.dk/) på Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet.

På centerets hjemmside (http://geogenetik.ku.dk/) kan man altid følge med i den aktuelle forskning og forskernes mange spændende rejser på jagt efter ny viden. Forskningsfokus præsenteres på denne måde:

"Nøgleordene for vores arbejde er fossil dna, masseuddøen, klimaforandringer og menneskets indvandringer. Vi vil gerne punktere gamle myter - og komme med bedre forklaringer på nogle af de helt store spørgsmål i menneskets og dyrenes udvikling."
Centerleder Eske Willerslev

Relevant information

http://www.ku.dk


Pressekontakt


Firma

Københavns Universitet
Nørregade 10, postboks 2177
1017 København K , Danmark

  35 32 26 26

http://www.ku.dk

Modtag nyheder fra Københavns Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire