Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/03-11   -   Pressemeddelelse

Henrik Rasmussen får toppost i KMD

Efter 20 år med topstillinger i SAP skifter Henrik Rasmussen den tyske it-gigant ud med en af de helt store spillere på det danske marked, it-koncernen KMD.

Henrik Rasmussen, 47 år tiltræder som direktør for Market og Service i KMD A/S, hvor han blandt andet får en betydelig rolle i KMD's ambitiøse vækststrategi. Henrik Rasmussen bliver en del af KMD's øverste ledelse og får plads i direktionsgruppen.

Henrik Rasmussen har 25 år erfaring fra it-branchen, hvor han startede i IBM men har tilbragt de fleste år hos tyske SAP AG, hvor han hørte til blandt de højest placerede danskere. Senest har han været i spidsen for SAP'S internationale afdeling for EMEA Industry Business Solutions. Her havde han til opgave at opbygge den nye forretningsenhed og forbedre og strømline SAP's brancheløsninger på verdensplan

Tidligere har han været chef for SAP i norden og landechef i Danmark. Som nordisk chef var han blandt andet arkitekten bag opbygningen af en stærk pan-nordisk organisation, som også inkluderer de Baltiske stater. I hans syvårige periode som landechef i Danmark blev antallet af medarbejdere og omsætning fordoblet

Henrik Rasmussen får blandt andet brug for sine internationale erfaringer i KMD, når han sætter sig i spidsen for Market og Service, der er blevet etableret i januar måned. Forretningsenheden har blandt andet datterselskabet KMD International under sig.

"Jeg ser frem til at være med til at løfte en af de helt store danske it-virksomheder ud på den internationale scene. KMD har en yderst solid position i Danmark, og det bliver en spændende opgave at sætte mine internationale erfaringer i spil, så KMD får et godt afsæt i forhold til vækstambitionerne, der er lagt for dagen uden for landets grænser", fortæller Henrik Rasmussen.

Også på den danske scene vil Henrik Rasmussens brede erfaring komme til gavn. Henrik vil bl.a. være direktionsreference for forretningsområderne Utility, BPO og Consulting.

"KMD er i en yderst interessant transformation i disse år, og jeg ser frem til at være med til at udvikle forretningen, så vi i årene fremover får et endnu stærkere og konkurrencedygtigt KMD på det hjemlige marked", siger Henrik Rasmussen.

Henrik Rasmussen er uddannet maskiningeniør fra DTU i 1987, har en kandidatgrad i virksomhedsadministration og har gennemført en række kurser på INSEAD og IMD.
Han er født i 1963, gift med Helle og bor i Lyngby. Parret har to børn, Maria på 15 år og Christian på 17 år.

Karriere
2011: Direktør for Market og Service i KMD A/S
2009 - 2011: Head of Industry Business Solutions og medlem af den EMEA-regionale ledelse
2004 - 2009: Regionaldirektør for SAP i Norden - Danmark, Norge, Sverige, Finland og de baltiske stater
1997 - 2004: Administrerende direktør for SAP Danmark A/S
1996 - 1997: Nordic Sales Manager med ansvar for Danmark, Norge, Sverige og Finland
1993 - 1995: Sales Manager med ansvar for Danmark og Norge, SAP Danmark/Norge
1991 - 1993: Chefkonsulent/Account Manager, SAP Danmark
1990 - 1991: Chefkonsulent, telesektoren og offentlig sektor, IBM Danmark A/S
1987 - 1989: Saleskonsulent, telesektoren, IBM Danmark A/S

Netværk
Henrik Rasmussen er medlem af VL-gruppe 5.

Relevant information

http://www.kmd.dk


Pressekontakt


Firma

KMD A/S
Lautrupparken 40-42
2750 Ballerup, Danmark

  44 60 18 09
  25 29 17 84

http://www.kmd.dk

Modtag nyheder fra KMD A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire