Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/05-11   -   Pressemeddelelse

KPMG styrker fokus på finansiel rådgivning i ejendomsbranchen

Thomas Jakobsgaard er den 2. maj 2011 tiltrådt som Head of Real Estate Corporate Finance i KPMG. Han har gennem mere end 15 år beskæftiget sig med corporate finance rådgivning, herunder kapital-fremskaffelse og M&A hos bl.a. Nordea og som ansvarlig for corporate finance hos henholdsvis Arthur Andersen og Catella i Danmark. Hos sidstnævnte var fokus på finansiel rådgivning overfor aktører inden for fast ejendom samt øvrige virksomheder eksponeret mod fast ejendom. Thomas bliver en del af KPMG's branchegruppe for Ejendom & Entreprise.

Med ansættelsen styrker KPMG brancheekspertisen og er dermed vel positioneret til en forventet voksende efterspørgsel efter finansielle rådgivningsydelser blandt aktørerne i ejendomsbranchen.

"Efter en række svære år forventer vi fremover et øget antal transaktioner i branchen. Blandt ejendoms-selskaber, entreprenører og andre af branchens aktører oplever vi et stigende krav til konsolidering, og der vil være fokus på vækstmuligheder gennem opkøb og frasalg. Med Thomas Jakobsgaard får vi koblet kompetencen indenfor finansiel rådgivning med solid viden om ejendomsbranchen," siger Kenneth Hofman, leder af KPMG's branchegruppe for Ejendom & Entreprise.

Det er dog ikke kun i ejendomsbranchen, der kan forventes et voksende behov for finansiel rådgivning relateret til fast ejendom. Flere virksomheder vil vurdere hvorvidt deres nuværende eksponering mod fast ejendom er optimal set i forhold til virksomhedens ønskede kapitalstruktur og strategiske udvikling.

"De nuværende vanskelige finansieringsvilkår vil skubbe yderligere til den udvikling vi har set gennem de seneste 10 -15 år på europæisk plan hvor der er stigende løbende fokus på at maksimere kapitalafkastet gennem balanceændringer i form af bl.a. afhændelse af fast ejendom via sale lease back aftaler, indgå strategiske partnerskaber med ejendomsselskaber eller ændre finansieringsstrukturer som nedbringer de samlede kapitalomkostninger. Sammenlignet med eksempelvis Sverige, har danske virksomheder ikke i samme omfang udnyttet mulighederne for at anvende ejendomsaktiver til eksempelvis at frigøre kapital til fornyet vækst" fortæller Thomas Jakobsgaard og fortsætter:

"I KPMG får jeg mulighed for at have særligt fokus på ejendomme og ejendomsbranchen og udnytte mine spidskompetencer indenfor finansiel rådgivning - i tæt samarbejde med yderligere ressourcer og kompetencer inden for bl.a. corporate finance, virksomhedstransaktioner og skatterådgivning samt med adgangen til KPMG's internationale netværk."

Kontakt os, hvis du vil høre mere om udviklingen på ejendomsmarkedet og de tendenser, vi ser i branchen.

Relevant information

http://www.kpmg.dk


Pressekontakt


Firma

KPMG
Borups Allé 177
2000 Frederiksberg, Danmark

  25 29 30 68

http://www.kpmg.dk

Modtag nyheder fra KPMG på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire