Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/10-14   -   Pressemeddelelse

Ambitiøst kulturprogram i forbindelse med statsbesøg i Kroatien

50 danske kunstnere og fagfolk fra professionelle danske kulturinstitutioner deltager i regentparrets statsbesøg i Kroatien fra 21. til 24. oktober. Statsbesøgets kulturprogram har et stærkt fokus på den europæiske udvikling og samarbejdet inden for film, børneteater, arkitektur, UNESCO-samarbejde, marinarkæologi og arkiv.

Kulturminister Marianne Jelved udtaler:
"Det europæiske kultursamarbejde er en inspiration for udviklingen af dansk kultur. Det er vigtigt, at vi fortsat skaber relationer som udvikler og styrker Danmarks og vores europæiske naboers kulturelle udvekslinger. Det forestående statsbesøg i Kroatien giver danske kulturinstitutioner og kunstnere en platform for inspiration og udvikling og ikke mindst en mulighed for at skabe relationer på tværs af landegrænser. Jeg glæder mig til at opleve, hvordan kulturlivet i begge lande kan få stor gavn af de mange nye samarbejdsrelationer."

I løbet af statsbesøget finder mere end 10 enkeltarrangementer sted, som hver især samler både et stort publikum og vægtige kulturinstitutioner i Kroatien:

· Mogens Dahl Kammerkor opfører nordisk værk den 20. oktober
Mogens Dahl Kammerkor opfører den 20. oktober Sven-David Sandström/Thomas Tranströmer" Nordic Mass" i Den Ortodokse Katedral i Zagreb.

· Arkitektursymposium "TRANSFORMATIONS" den 22. oktober
Et samarbejde mellem Arkitektforeningen i Danmark og Croatian Chamber of Architects på Arkitektur Fakultetet, Zagreb Universitet.

· Arkitekturudstilling "Sådan levede vi" på Gliptoteka 9. oktober - 2. november 2014
Gliptoteka, Croatian Academy for Sciences and Arts, viser i samarbejde med Croatian Chamber of Architects udstillingen "Sådan levede vi".

· Børneteater - en koproduktion mellem Danmark og Kroatien 22. - 25. oktober 2014, derefter turné
Dansk børneteater Passepartout Theatre Production i samarbejde med det kroatiske børneteater Mala Scena viser forestillingen "Why Me" for børn i alderen 12-15 år.

· Dansk fokus på Zagreb Film Festival 19. - 26. oktober
Zagreb Film Festival er Balkans største og mest toneangivende festival. I samarbejde med Det Danske Filminstitut viser festivalen 11 danske film.

· Professionelt filmbrancheseminar 23. oktober
Det Danske Filminstitut og Croatian Audiovisual Centre arrangerer på Zagreb Dance Center endvidere et professionelt branchemøde med fokus på koproduktioner. Det sker for at følge op på filmaftalen med Kroatien.

· Marinarkæologi - UNESCO International Centre for Underwater Archeology 22. - 24. oktober 2014
Danmark og Kroatien underskriver i forbindelse med statsbesøget en samarbejdsaftale med centret med henblik på udveksling af eksperter inden for området.

· UNESCO verdensarv
Danske og kroatiske verdensarvssteder mødes for at diskutere udfordringer og muligheder inden for kulturturisme, formidling af verdensarvssteder til børn og unge samt site management af verdensarvssteder.

· Ejnar Dyggve-udstilling i Old Town Hall, Split - udstilling og samarbejdsaftale om digitalisering, kategorisering og offentliggørelse af Ejnar Dyggve-arkivet underskrives af det danske og det kroatiske kulturministerium. 24. oktober 2014
Udstillingen tager udgangspunkt i Dyggves relevans i dag. Udstillingen er startskuddet på et digitaliseringssamarbejde, hvor Danmark yder tilskud til, at hele arkivet inden juli 2015 bliver digitaliseret, katalogiseret og gjort offentligt tilgængeligt.

· Mestrovic Museet, Split - kulturfrokost. 24. oktober kl. 13.15
Ca. 60 kroatiske og danske kulturpersoner inviteres til kulturfrokost.

Kulturstyrelsen har som en del af samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet og Udenrigsministeriet om Danmarks internationale kultursamarbejde ansvar for planlægning, gennemførelse og evaluering af kulturdelen ved statsbesøget i Kroatien. Det sker i et tæt samarbejde med Danmarks Ambassade i Zagreb og danske kulturinstitutioner.

Udover kulturdelen gennemfører Kulturstyrelsen også en særlig indsats inden for arkitektur i samarbejde med Arkitektforeningen. Den særlige indsats tager sigte på at styrke de kulturelle erhverv indenfor statsbesøgets overordnede tema.

Statsbesøgets kulturdel er finansieret af både Danmark og Kroatien. I Danmark er kulturaktiviteterne finansieret via midler fra Kulturministeriet og Udenrigsministeriets samarbejdsaftale om Danmarks internationale kulturudveksling.

Pressekontakt

Sune Blicher
Konsulent
  +45 33 74 45 62

Firma

Kulturstyrelsen
H.C. Andersens Boulevard 2
1553 København V, Danmark

  +45 33 73 33 73
  +45 33 73 33 46

http://www.kulturstyrelsen.dk

Modtag nyheder fra Kulturstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire