Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/07-10   -   Pressemeddelelse

Datagrundlag ikke valideret endnu

Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer, bakker fuldt ud op om 'Gult kort'-ordningen og ser tiden fra Fødevarestyrelsens varslingsbreve blev sendt frem til de første gule kort uddeles i efteråret som en proces, hvor data skal valideres.

Fødevareministeren har i samarbejde med myndighederne og erhvervet indført "Gult kort'-ordningen", som tager et kritisk blik på de besætninger og dyrlæger med et unaturligt højt forbrug af antibiotika. Som led i ordningen er der sendt 1249 varslingsbreve ud til landmænd, som har en risiko for senere på året at modtage et 'gult kort'. Nu er tiden kommet til at få de sidste tal justeret ind og rettet datagrundlaget.

- Vi har konstant fokus på, at antibiotikaforbruget bliver så lavt som muligt, derfor bakker vi fuldt ud op om 'Gult kort'- ordningen, som netop er sat i verden med det mål for øje, siger Lindhart B. Nielsen, formand for bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Han opfordrer samtidigt på det kraftigste til at hver enkelt producent får rettet unøjagtigheder i CHR registeret, for på den måde selv at få rette datagrundlaget til og muligvis undgå et 'gult kort'.

- Vi forventer fortsat, at 'Gult kort'-ordningen sikrer en bedre overvågning af forbruget, end vi har i dag. Det, kombineret med vores og dyrlægernes fokus på "best practis" ude i besætningerne, vil vise et fald i det samlede forbrug af antibiotika allerede i 2011 opgjort i forhold til antal grise i Danmark, siger Lindhart B. Nielsen.

Videncenter for Svineproduktion er lige nu i dialog med Fødevarestyrelsen om en ensartning af de definitioner på de forskellige kategorier af svin sådan, at landmænd og rådgivere kan indberette pålidelige data til både VetStat og CHR.

Relevant information

http://www.lf.dk


Pressekontakt


Firma

Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V, Danmark

  3339 4620
  2011 1043

http://www.lf.dk

Modtag nyheder fra Landbrug & Fødevarer på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire