Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/08-10   -   Pressemeddelelse

Danske landmænd tjener mest i Norden

En rapport fra det svenske 'Jordbrukssverket' viser, at danske landmænd har de bedste muligheder for at tjene penge i sammenligning med Sverige og Finland, skriver Landbrug & Fødevarers ugemagasin FoodCulture.

Hvis de danske landmænd har svært ved at tjene penge, må det være hårdt at være landmand i Sverige og Finland. De to landes landbrugsproduktion har i hvert fald sværere betingelser at skabe overskud ud fra, end de danske har. Det viser en ny rapport udgivet af det svenske 'Jordbruksverket', en underafdeling af det svenske landbrugsministerium.

Afdelingsleder Svend Friis Bak fra Landbrug & Fødevarer fastslår, at det skyldes en række faktorer, bl.a. større stalde og et mere strømlinet produktionsapparat.

Han er ikke overrasket over konklusionerne i rapporten og hæfter sig ved, at den mest skal tjene til inspiration til de svenske landmænd.

- De er ganske enkelt nødt til at lave større og mere effektiv produktion, som vi har gjort det i Danmark, hvis de skal kunne konkurrere, og det bliver også rapportens konklusion, siger han.

De danske landmænd er generelt mere presset i konkurrencen af det tyske landbrug.

- Det kan man f.eks. se ved, at der sendes stadig flere smågrise ned over grænsen til opfedning på tyske bedrifter. Og på sigt vil særligt Polen og efterhånden også de andre østeuropæiske landes produktion være stærke konkurrenter til den danske. Derfor er det nødvendigt, at Danmark holder fokus på at sikre konkurrenceevnen, siger Svend Friis Bak til FoodCulture.

Relevant information

http://www.foodculture.dk


Pressekontakt


Firma

Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V, Danmark

  3339 4620
  2011 1043

http://www.lf.dk

Modtag nyheder fra Landbrug & Fødevarer på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire