Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
01/10-10   -   Pressemeddelelse

Detailhandlen stiger fortsat

Når der tages højde for sæsonudsving, kan detailhandlen igen prale af stigninger i salget på knap en halv procent i august. Det er dermed anden måned i træk med stigninger, viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge dagens positive tal fra Danmarks Statistik er der grund til at vejre morgenluft, hvis man ellers ernærer sig i den danske detailhandel. det skriver FoodCulture.dk.

Beregninger fra Landbrug & Fødevarer viser nemlig, at detailsalget af fødevarer og andre dagligvarer det seneste år steget med 1,1 pct. målt i værdi, når der er tages højde for sæsonudsving. Målt i mængder er der dog solgt lidt færre fødevarer og andre dagligvarer i samme periode. Faldet har været på 1,4 pct.

- Der er sket ændringer i detailhandelsstrukturen på fødevareområdet de seneste 3 år, som også dagens tal fra Danmarks Statistik giver et praj om. Finanskrisen har betydet, at discountbutikkerne har taget markedsandele fra de traditionelle supermarkeder samt specialbutikkerne. Men nye tal viser nu, at specialbutikkerne med fødevarer er på vej tilbage på sporet igen efter finanskrisen, hvor mange af kunderne forsvandt, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, til FoodCulture.dk.

Ifølge Klaus Jørgensen har den økonomiske omvæltning de sidste tre år betydet fremgang i omsætningen for fiskeforretningerne, mens slagterforretninger, bagerforretninger samt grønthandlere har haft det svært.

- Slagterforretningerne oplever nu, at kunderne igen vender tilbage. Omsætningen i slagterforretningerne faldt fra juli 2007 til juli 2009 med 24,3 pct., men det seneste år er omsætningen igen steget. Fra juli 2009 til juli 2010 er omsætningen steget med 6 pct., siger han.

Samme udvikling er set hos grønthandlerne, som oplevede en tilbagegang i omsætningen på 17,7 pct. fra juli 2007 til juli 2009. Denne tilbagegang er nu stoppet, så omsætningen det seneste år har været uændret.

Relevant information

http://www.lf.dk


Pressekontakt


Firma

Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V, Danmark

  3339 4620
  2011 1043

http://www.lf.dk

Modtag nyheder fra Landbrug & Fødevarer på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire