Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/05-11   -   Pressemeddelelse

Økologien vokser i detailhandlen

Nye tal for salget af økologiske fødevarer i detailhandlen viser, at danskerne stadig bliver mere og mere økologiske. I 2010 steg salget med 4,2 pct.

I detailhandlen blev der i 2010 solgt økologiske fødevarer for 5,1 mia. kr., viser de nye - og denne gang korrekte - tal fra Danmarks Statistik. Efter at forkerte tal blev sendt ud og trukket tilbage for cirka to uger siden, viser de nye tal nu en stigning på 4,2 pct. i forhold til 2009.

- Det er glædeligt, at økologien fortsat har vokseværk i Danmark. Vi havde faktisk forventet, at stigningen var lidt større. Men det positive er, at selvom det generelle detailhandelssalg var presset i 2010 formentlig pga. finanskrisen, så prioriterede danskerne altså stadig økologien højt. Det lover godt for afsætningen i de kommende år, hvor vi igen håber på tocifrede stigninger, siger teamleder Kirsten Lund Jensen fra Landbrug & Fødevarer Økologi.

Særligt inden for frugt og grønt viser tallene markant fremgang. Økologiske gulerødder, tomater og kartofler samt bl.a. æbler og bananer har oplevet to-cifrede vækstrater, både mængde- og omsætningsmæssigt. Der har ligeledes været fremgang i salget af pasta, mel og ris.

At fremgangen gælder mange forskellige varegrupper, glæder Landbrug & Fødevarer:

- Vi går efter, at økologi skal fylde mere på hele tallerkenen. Og vi er derfor tilfredse med, at frugt og grønt samt pasta og mel viste så markant en fremgang i 2010. Det er vigtigt, at de danske producenter inden for frugt og grønt er konkurrencedygtige, så vi kan begynde at hamle op med importen, siger Kirsten Lund Jensen

Økologitallene viser en nedgang på 1 pct. for mejeriprodukter, der dog fortsat er lokomotiv for det samlede økologiske forbrug. Salg af svinekød har ligeledes haft en minimal nedgang, men det er til gengæld opvejet af en nogenlunde tilsvarende fremgang i salget økologisk oksekød.


Relevant information

http://www.lf.dk


Pressekontakt


Firma

Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V, Danmark

  3339 4620
  2011 1043

http://www.lf.dk

Modtag nyheder fra Landbrug & Fødevarer på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire