Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/10-14   -   Pressemeddelelse

Mange danskere overnatter udendørs i efterårsferien. Miljøministeriet kan melde næsten udsolgt på de mest populære shelters.

Efterspørgslen efter en nat i det fri i efterårsferien er stor. Miljøministeriets 150 gratis lejrpladser med shelters er næsten fuldt booket.

- Det er dejligt at se, at danskerne får flere og flere oplevelser i naturen - også om natten. Man vil ud og lytte til uglerne og høre rådyrene pusle omkring i mørket. Og om morgenen har man skoven helt for sig selv. De gratis overnatninger er med til at øge antallet af besøgende i vores fælles skove, og det er netop et af regeringens mål i Naturplan Danmark, som jeg snart lancerer, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Hvis man vil reservere en af lejrpladserne med shelters, sker det i dag via Naturstyrelsens elektroniske bookingsystem. Det betyder, at styrelsen i dag kan følge med i efterspørgslen på de gratis overnatningssteder.

Og da den er stigende, bliver der bygget nye shelters for at dække behovet. Senest er der kommet nye shelters til ved Hølken Strand ved Horsens, ved Jøvet på Fyns Hoved og ved Lunken Skov nær Skagen.

Det er både familier med børn, enlige vandrere og spejdere på tur, der bruger lejrpladserne. En enkelt reservation kan betyde, at mellem 2 og 20 personer overnatter i skoven, og dermed kommer det egentlige antal af overnattende gæster i skovene nemt op over 10-20.000 om året.

De mest populære lejrpladser er udsolgt i næste weekend, men der er stadig enkelte pladser.

En anden mulighed for en gratis nat i skoven og tæt på dyrene er Miljøministeriets tilbud om fri teltning i 155 skove. Her kan enhver slå sit telt op uden først at spørge nogen. Man skal bare vise hensyn og rydde op efter sig.

Pressekontakt

Mette Thorn
Pressechef
  2561 7170

Firma

Miljøministeriet
Børsgade 4
1216 København K, Danmark

  25 61 71 70
  25 61 71 70

http://www.mim.dk

Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire