Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/01-15   -   Pressemeddelelse

Jylland får sin første svanemærkede butik

Som den første butik i Jylland bliver KIWI i Lystrup ved Aarhus svanemærket. I dag kl. 12 tildeler miljøminister Kirsten Brosbøl butikken svanemærket, der garanterer kunderne et stort udvalg af miljømærkede og økologiske varer.

Det skal være nemmere for danskerne at træffe det grønne valg i hverdagen. Derfor har Miljøministeriet støttet, at flere danske butikker kan blive svanemærket, og nu får Jylland sin første svanemærkede dagligvarebutik. Miljøminister Kirsten Brosbøl tildeler selv Svanemærket til KIWI i Lystrup i dag.

- Der er god grund til at glæde sig over, at Jylland nu får sin første svanemærkede butik. Produkter med Svanen eller Blomsten indeholder mindre skadelig kemi, genererer mindre affald og gør det langt nemmere at træffe grønne valg på indkøbsturen. Jeg arbejder for at gøre miljømærkerne Blomsten og Svanen mere udbredt, og min kommende strategi om forebyggelse af affald vil også indeholde initiativer, der skal gøre miljømærkerne mere udbredte, siger Kirsten Brosbøl.

I en svanemærket butik er forbrugerne sikret et stort udvalg af miljømærkede og økologiske produkter. Derudover skal butikken leve op til skrappe krav til energiforbrug og sortering af affald til genanvendelse.

Mål om flere butikker
Lystrup-butikken er den første svanemærkede KIWI, men det bliver ikke den sidste, hvis det står til KIWI's kædedirektør Carsten Hansen.

- KIWI har i forvejen en række grønne tiltag som rabatter på økologi, Danmarks billigste frugt og grønt og genanvendelse af overskudsvarme. Svanemærket passer godt til de ting og skal være med til at styrke vores grønne profil. Hjælpen fra Miljøstyrelsen var en oplagt mulighed for at få svanemærket en butik. Nu arbejder vi målrettet efter, at mange flere butikker skal svanemærkes, siger Carsten Hansen.

Danmark har nu tre svanemærkede butikker.

Tid og sted:
Mandag den 26. januar 2015, kl. 12-12.30.
KIWI, Lyshøjen 1, 8520 Lystrup.

Fakta om Svanen:

Svanemærket er det nordiske miljømærke, der netop er fyldt 25 år.
Irma på Islands Brygge fik som den første danske butik tildelt Svanemærket i 2010. I 2011 fulgte SuperBrugsen i Hvalsø efter, og nu Kiwi i Lystrup. Til sammenligning er der omkring 200 svanemærkede butikker i Sverige.
I 2013 blev der omsat for mere end 6,5 mia. kroner svanemærkede produkter og serviceydelser. Det er næsten dobbelt så meget som i 2009.
Siden 2008 er antallet af svanemærkede produkter og serviceydelser vokset fra 3.500 til omkring 10.000 produkter og serviceydelser.
Læs mere hos Miljømærkning Danmark på www.ecolabel.dk.

Pressekontakt

Lillan Clemmensen
  91 35 69 97

Firma

Miljøministeriet
Børsgade 4
1216 København K, Danmark

  25 61 71 70
  25 61 71 70

http://www.mim.dk

Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire