Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/05-13   -   Pressemeddelelse

Gilad Hekselman Trio med Jeff Ballard og Joe Martin sætter gang i jazzen på Husets Teater

Den unge jazzmusiker, Gilad Hekselman, bringer sin trio med sig til Danmark, når han promoverer sit fjerde album, 'This Just In', på sin Europaturné i foråret.

Gilad Hekselman har udviklet et ry som én af de mest lovende guitarister i New York siden sin ankomst til byen i 2004. Det israelske talent har delt scene med nogle af de største kunstnere på New Yorks jazzscene, herunder Chris Potter, Mark Turner, Anat Cohen, Avishai Cohen, Aaron Parks og Greg Hutchinson.

Med en fabelagtig evne til at improvisere, bringer Hr. Hekselman varme og rene toner til Husets Teater, når han og sine medmusikanter kommer til København og aflægger visit. Den unge stjerne har imponeret verden over med sine særlige evner til at ramme forskellige stilistiske strømninger inden for kort tid med et temposkift og en dybde og følelse, som er helt unik. Han er kendt i jazzens subkulturer for sit fremragende guitarspil og respekteres i branchen for sine komplekse akkorder med harmonisk sikkerhed, der definerer et nyt niveau for jazzguitaren

Med sig bringer Gilad Hekselman én af verdens mest imponerende bassister, Joe Martin, som en del af sin trio og den respekterede og garvede trommeslager, Jeff Ballard, gæster gruppen på turnéen. Jeff Ballard er kendt for blandt andet at have spillet med verdensstjerner som Ray Charles, Chick Corea, Ray Brown, Ben Allison og Brad Mehldau trio. Hans særlige, finpudsede og musikalske instinkter er efterspurgte og det er med stolthed, at han nu bringes til scenen i Husets Teater. Hr. Ballard spiller inspireret af en bred vifte af influenser og bringer et højt niveau til trioen, når de rammer de Europæiske byer.

Albummet, som blev frigivet den 9. april 2013, er inspireret af strukturen fra en nyhedsudsendelse med overskriftshistorier fra hele verden, der repræsenteres ved Hekselmans vidtspændte sammensætninger. Om valget af kompositionerne forklarer guitarsensationen: "Each one of these pieces has a totally different mood to it ... like they're telling stories from different places in the world.".
Hekselman skildrer ikke specifikke aktuelle begivenheder i hans kompositioner og der er ingen melodi om den nyeste krigshærgede region eller skandale-plagede politiker. I stedet ønskede han, med sit album, at fremmane det presserende tempo og det pludselige tonale skift, som findes i en nyhedsudsendelse. I guitaristens kompositioner findes derfor nysgerrigheden fra den vandrende reporter, som scanner kloden for inspiration og bringer det hjem med sin egen stemme.

"This Just In" er det mest spændende og mindeværdige af alle Gilad Hekselmans projekter til dato. Musikkens fantasifulde koncept, kombineret med stjernernes musikalitet, som gruppen er kendt for, skaber et varigt indtryk. Albummet kaster lys over de mange musikalske stilarter, som har påvirket Gilad gennem årene. Jazz, rock, folkemusik, afrikansk, israelsk og nordindisk klassisk musik mødes i denne smukke samling af sange, hvilket skaber et stærkt varieret og enestående album. Når melodierne føres sammen indeholder de Gilads harmoniske og rytmiske beherskelse samtidig med, at numrene afspejler den melodiske virtuositet, der er blevet guitaristens varemærke. Joe Martin og Marcus Gilmore spiller med på albummet og får alvor Gilad til at skinne.

Lyden er varm og inviterende, når sensationen rammer det Københavnske med sin trio. Så kom med, når Husets Teater slår dørene op til to fantastiske koncerter den 17. og 18. maj 2013 kl. 21.00.


Relevant information

http://www.myspace.com/giladhekselman


Pressekontakt


Firma

MS Congo
Halmtorvet 9
1700 København V, Danmark

  22 87 86 30
  28448286

https://www.facebook.com/mscongo

Modtag nyheder fra MS Congo på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire