Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/12-10   -   Pressemeddelelse

10.000 danskere sikrer klimatilpasning for millioner

Når politikerne kløjs i klimaforhandlingerne, træder danskerne til: På halvandet år har 10.000 el-forbrugere bidraget til klimatilpasningen med over en million kroner.

Siden 2009 har flere end 10.000 danskere valgt at tilmelde sig NØDSTRØM, der er et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og det lille grønne elselskab Natur-Energi.

De el-forbrugere, der har skiftet over til NØDSTRØM, har rejst 1,1 millioner kroner til at ruste nogle af verdens fattigste mennesker til at modstå klimaforandringerne.

"Efter COP15 oplevede vi en stor interesse og tilslutning til NØDSTRØM. Det var formentlig en form for trodsreaktion, hvor flere engagerede forbrugere tog ansvaret på sig selv, fordi de var skuffede over politikerne. Nu blev topmødet i Cancun heller ikke den succes, mange havde håbet på, så vi forventer egentlig, at det samme sker igen," siger Rasmus Christensen, administrerende direktør hos Natur-Energi.

1,1 millioner kroner til klimatilpasningen kan lyde som en dråbe i havet, men for de mennesker, der oplever tørke og oversvømmelser, gør pengene en markant forskel.
Det forklarer Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær:

"Vi arbejder for eksempel med vandingsanlæg der hjælper bønderne til at få høsten i hus, også selvom regnen svigter. I Malawi kan 20 familier klare sig gennem sultesæsonen med et enkelt vandingsanlæg. Derfor er det et enormt vigtigt bidrag, danskerne giver gennem NØDSTRØM."

El-forbrugerne, der er tilmeldt NØDSTRØM, er udover støtten til fattige menneskers klimatilpasning også med til at sikre investeringer i nye, vedvarende energianlæg i Europa.

Fakta om NØDSTRØM
· Alle, der får en elregning, kan skifte til NØDSTRØM
· 8 procent af elregningen går til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde
· For hver kilowatt-time, der bruges, går 3,75 øre til investering i ny vedvarende energi
· Hele el-forbruget købes fra vedvarende energikilder, såsom vind- og vandkraft

Relevant information

http://www.natur-energi.dk


Pressekontakt


Firma

Natur-Energi A/S
Svanevej 12
2400 København NV, Danmark

  70 27 77 10
  28 89 99 12

http://www.natur-energi.dk/

Modtag nyheder fra Natur-Energi A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire