Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/09-13   -   Pressemeddelelse

To verdener mødes til gratis koncert søndag

Søndag den 22. september mødes det bedste fra den rytmiske og klassiske verden til en storslået koncert i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal. På aftenen fremføres otte nye værker skabt i samarbejde mellem sangskrivere fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) og komponister fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Koncerten starter kl. 19.30, og der er gratis adgang.

Det er ikke et nyt fænomen at blande rytmisk og klassisk musik - f.eks. har kunstnere som Under Byen og Choir of Young Believers spillet sammen med DRs Underholdningsorkester. Tidligere har studerende fra RMC og DKDM arbejdet sammen om et lignende projekt.
"Det er oplagt, at vi arbejder sammen, når begge skoler laver musik. Men det er en kunstart, at finde den gyldne middelvej, så der bliver plads til begge musikformer. Og det synes jeg, de otte værker gør", siger professor i sang på RMC Hanne Boel.

Samarbejdet er foregået i løbet af det sidste halve år, hvor syv komponiststuderende fra DKDM har orkestreret otte sange skrevet af sangskrivere fra RMC. De medvirkende sangskrivere er Cæcilie Trier, Malthe Fischer, Christian Balvig, Stine Grøn, Camilla Munck, Fredrik Hjulmand, Jakob Rathje og Pontus Grina. Komponisterne er Nick Martin, Markus Alsted Elkjer, Johannes Ettrup, Anton Jansson og kinesiske Yu Ji og Tan Tuan Hao. Resultatet er værker i grænselandet mellem den rytmiske og klassiske musik, der udforsker facetter og genrer fra begge verdener.

De otte værker fremføres af en symfonietta - et mindre symfoniorkester bestående af DKDMs Kammerorkester med rytmegruppen fra RMC dirigeret af Henrik Vagn Christensen. I alt kommer der til at være 40 mennesker på scenen i samarbejde med tonemestre og lydteknikere. Og den nye konstalletion har givet udfordringer for alle parter, forklarer Hanne Boel:
"Blandt andet er vores musikere ikke vant til at arbejde med en dirigent, ligesom de klassiske musikere ikke er vant til at lytte til en sanger med sin egen puls. Og så er der to kinesiske komponister, der kommer fra en musikalsk forståelse, som ligger langt fra den typiske danske sangskrivertradition. Så det er en udfordring at få det hele til at smelte sammen. Det er meget spændende."

Søndagens koncert er en enestående chance for at stifte bekendtskab med nogle af konservatoriernes dygtige sangskrivere, musikere og komponister og få et glimt af, hvordan musikken skabes i samspil mellem de to musikalske verdener. Glæd dig til en oplevelse, der forener den rytmiske musiks intensitet og den klassiske verdens storladne dramatik!

For mere info og interviews med musikerne kontakt:
Tine Brodersen, Fuldmægtig på RMC: tb@rmc.dk
Tlf: 6177 6720

Link til Facebook-event
https://www.facebook.com/events/224872901000683

Program

"Spacegrid"
Orkestrator: Yu Ji
Sangskriver: Cæcilie Trier

"Swim"
Orkestrator:Nick Martin
Sangskriver: Malthe Fischer (Oh No Ono)

"Vertical Infinity"
Orkestrator: Nick Martin
Sangskriver: Christian Balvig

"Hus med Have"
Orkestrator: Markus Alsted Elkjer
Sangskriver: Stine Grøn

"Slavesong"
Orkestrator: Tan Tuan Hao
Sangskriver: Camilla Munck

"Skovgaarden"
Orkestrator: Tan Tuan Hao
Sangskriver: Frederik Hjulmand

"Halelu"
Orkestrator: Johannes Ettrup
Sangskriver: Jakob Rathje

"First of May"
Orkestrator: Anton Jansson
Sangskriver: Pontus Grina

Relevant information

http://www.rmc.dk



Pressekontakt


Firma

NB Tekst
Viktoriagade 9, 4 th.
København V, Denmark

  26812722


Modtag nyheder fra Nanna Balslev på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire