Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/08-09   -   Pressemeddelelse

Maemo 5: hastighedsindsprøjtning og power til den mobile computer

Den nye Nokia N900: Mobiltelefon med en ydeevne som en kvalitetscomputer

Espoo, Finland - I dag markerede Nokia den næste fase af Maemo softwareevolutionen med den nye Nokia N900. Nokia N900 er udviklet med inspiration fra verden af bærbare computere og den open-source Linux-baserede Maemo software giver en PC-lignende oplevelse på en enhed på størrelse med en mobiltelefon.

Nokia N900 er en videreudvikling af Nokias tidligere generation af Internet Tablets og giver et større udvalg til dem, som værdsætter muligheden for, at kunne multitaske og søge på internettet, som sad de med deres bærbare computer, uanset hvor de er.

Nokia N900 kører på det nye Maemo 5 software, hvilket gør brugeren i stand til at have snesevis af applikationsvinduer åbne og kørende på samme tid, mens man udnytter mobilens features, den trykfølsomme skærm og QWERTY-tastatur.

"Med Linux software, Mozilla-baseret søgeteknologi og nu også mobilens forbindelsesmuligheder giver Nokia N900 en kraftfuld mobiloplevelse," siger Niels Kjelstrup, Produktchef, Nokia Danmark. "Nokia N900 viser, hvor vi vil hen med Maemo, og vi vil i fællesskab fortsætte med skubbe softwareudviklingen fremad. Med Maemo kan vi i endnu højere grad udnytte og sammensmelte computerens, internettets og mobiltelefonens styrker, og det er fantastisk at se, hvordan det udvikler sig i en spændende retning."

Maemo, der er designet til at give en ydelse i computerkvalitet i en kompakt størrelse, understøtter Nokias andre softwareplatforme, såsom Symbian, der giver Nokias smartphones deres styrke.

"I takt med at Nokia fortsætter med at udvide og forandre deres produktportefølje udvikles og anvendes forskellige platforme, der gør det muligt at imødekomme forskellige formål og adressere forskellige markeder. På samme tid som vi har set kontinuerlige vækst i brugen af Symbian som platform for smartphones, har Maemo gjort det muligt for Nokia, at tilbyde en ny mobil computeroplevelse baseret på en open-source teknologi, der har tætte relationer til platformen for bærbare computere," siger Jonathan Arber, Senior Research Analyst in Consumer Mobile i IDC.

Mere multitasking med Maemo

Nokia N900 har en kraftfuld ARM Cortex-A8 processor, op til 1GB applikationshukommelse og OpenGL ES 2.0 grafikacceleration. Resultatet er, at flere applikationer kan køre samtidig på niveau med en PC. Det er let at skifte mellem applikationerne, fordi al indhold konstant er tilgængeligt via skrivebordet. Panorama-skærmen kan personaliseres fuldstændigt med favorit-genveje, widgets og applikationer.

For at gøre det sjovere at være på nettet, har Nokia N900 en WVGA touch screen med høj opløsning og hurtigt internetopkobling med 10/2 HSPA og WLAN. Takket være teknologien i Mozilla-browseren ser hjemmesider ud på samme måde som på en computer. Online-videoer og interaktive applikationer er livagtige med fuld Adobe Flash™ 9.4 understøttelse. Maemo softwareopdateringer sker automatisk over internettet.

På N900 er det både let og behageligt at skrive beskeder med det fulde QWERTY-tastatur med skydemekanisme. Det kræver bare få tryk på skærmen at opsætte e-mail og e-mailtjenesten Nokia Messaging kan mobilisere op til 10 personlige e-mailkonti. Tekstbeskeder eller billedudveksling med vennerne bliver vist på én gang og alle samtaler organiseres i separate vinduer.

Nokia N900 har 32GB hukommelse, som kan udvides til 48GB med et microSD kort. Til fotografering har Maemo-softwaren og N900 en ny tag cloud brugergrænseflade, som hjælper brugeren til at få mest muligt ud af det 5 megapixel kamera og Carl Zeiss-optikken.

Nokia N900 forventes i handlen fra oktober 2009 til en forventet salgspris på 500 euro uden moms og eventuelle tilskud. Nokia N900 bliver vist på Nokia World i Stuttgart den 2. september. Mere information om Maemo kan ses på maemo.nokia.com.

Om Nokia
Nokia er pioner inden for mobil telekommunikation og førende på verdensplan i produktionen af mobile enheder. I dag forbinder vi mennesker på nye og anderledes måder - vi sammensmelter avanceret mobilteknologi med personaliserede services så brugerne kan være tæt på det, der betyder noget for dem. Nokia tilbyder også omfattende digitale kortinformationer via NAVTEQ, samt udstyr, løsninger og tjenester inden for kommunikationsnetværk via Nokia Siemens Networks.

Relevant information

http://www.nokia.dk


Pressekontakt


Firma

Nokia Danmark A/S
Frederikskaj 3
1790 København V, Danmark

  +46 8 4100 8394
  +46 709 93 8394

http://www.nokia.dk

Modtag nyheder fra Nokia Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire