Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/09-13   -   Pressemeddelelse

Nordisk Outdoor Group og japanske World Co. underskriver eksklusiv samarbejdsaftale

Nordisk Outdoor Group, Silkeborg, og Japans førende tøjkoncern, World Co., har indgået en eksklusiv distributions- og licensaftale for mærket Yeti i Japan. World Co. ejer og markedsfører en lang række japanske mærkevarer inden for tøj og tilbehør, og Yeti er det første udefrakommende high-end brand, der bliver markedsført og solgt i koncernens butikker i hele Japan.

Strategisk skifte mod europæiske mærker
World Co. er Japans største tøjvirksomhed med 3.500 butikker fordelt i flere butikskæder i Japan såvel som butikker i både Kina og Sydkorea. Koncernen beskæftiger mere end 10.000 ansatte og har en omsætning på 2,7 milliarder euro. Frem til nu har World Co. fokuseret på sine egne 135 forskellige brands i koncernens egne kæder. Men efter et strategisk skifte åbner World Co. nu sit ellers lukkede distributionssystem op for nogle få nøje udvalgte europæiske brands. Yeti er blandt de første udefrakommende brands, der er sluppet gennem nåleøjet og som nu bliver solgt i World Co.'s egne butikker og andre udvalgte high-end butikker såsom Japans førende stormagasin, Isetan Shinjuku, samt de meget trendy mode- og livsstilbutikker Beams og Journal Standard.

Eksklusiv distributions- og licensaftale
Aftalen mellem Nordisk Outdoor Group og World Co. inkluderer både en eksklusiv distributør- og licensaftale. Under licensaftalen kan World Co.'s japanske designere sammen med Yetis designteam udvikle specialkollektioner, der er målrettet det japanske marked. Aftalen indebærer også, at de japanske kollektioner senere vil blive tilgængelige på det europæiske marked.

De første Yeti-produkter havde premiere i en shop-in-shop i det førende stormagasin Hankyu i Osaka i begyndelsen af september og fås nu over hele Japan.

Dunspecialisten Yeti
Yeti producerer high-end soveposer og overtøj i dun, primært veste og jakker. Yeti blev grundlagt i 1983 i Østtyskland og specialiserede sig i dun-soveposer af den fine-ste kvalitet til ekstremt brug. Specialiseringen i kvalitetsdun udviklede sig til en kollektion af eksklusivt overtøj til outdoor, som siden også er blevet efterspurgt i modeverdenen. Yeti er kendetegnet ved en række unikke udviklinger, hvor to af de seneste er "Next to Nothing Technology", der er den letteste duntætte metervare i verden, og "Crystal Down", der er en helt særlig og fin sortering af de bedste dun fra europæiske gæs. Yeti har designcentre i Berlin og Tokyo og hovedkvarter i Silkeborg. Yetis produkter kan købes i mere end 100 outdoor- og modebutikker i Danmark.

Fakta om Nordisk Outdoor Group og Yeti
- Yeti blev grundlagt i Görlitz, Tyskland, i 1983 og blev overtaget af Nordisk Outdoor Group i 2005
- I 2007 etablerede Yeti en komplet produktion af soveposer i Tyskland, og siden er alle dun-soveposer markedsført under betegnelsen "Made in Germany"
- I 2011 åbnede Yeti "Die Manufaktur", en komplet fabrik på 250 m2, skabt i glas, i centrum af den gamle kulturby Dresden. Her kan besøgende komme forbi og se hvordan en sovepose bliver skabt
- Nordisk Outdoor Group er danskejet med hovedsæde i Silkeborg og har datterselskaber i Tyskland og Kina
- Nordisk Outdoor Group står bag følgende brands: Nordisk, Yeti, Grand Canyon og Open Air

Billedtekst:
1. World Co.'s globale hovedkontor i Kobe, Japan
2. Takeo Kikuchi's flag ship store i modemekkaet, Jingumae, Tokyo

Billeder


Pressekontakt


Firma

Nordisk Company A/S
Papirfabrikken 74
8600 Silkeborg, Danmark

  73734000

http://www.nordisk.eu/

Modtag nyheder fra Nordisk Company A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire