Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/01-09   -   Pressemeddelelse

Danskerne på Facebook siger ja til lavere moms på frugt og grønt

83% af danskerne støtter forslaget om lavere moms på frugt og grønt ifølge ny Gallup måling. Tendensen går igen på Facebook hvor mere end 14.000 danskere har meldt sig under fanerne.

Tager man udgangspunkt i det efterhånden veletablerede kostråd om seks stykker frugt om dagen, kan en gennemsnitsfamilie købe for over 4.000 kr.* mere frugt og grønt om året, hvis momsen forsvandt på frugt og grønt.

"Både eksperter og forbrugere er enige om, at lavere eller ingen moms på frugt og grønt, vil styrke folkesundheden og danskernes lyst og mulighed for at spise mere frugt og grønt. Butikkerne burde bugne af billig frugt og grønt i stedet for billig slik og sodavand." udtaler gruppen.

Kritikere af forslaget om at sænke momsen på frugt og grønt, siger at de manglende indtægter ved en lavere moms, skal findes andet sted.

"Den manglende finansiering må i første gang betragtes som en investering i danskernes sundhed. Det større forbrug af frugt og grønt vil, som påpeget af sundhedsøkonomer m.v., føre til forbedring af danskernes sundhedstilstand og dermed udløses en række dynamiske effekter der kan spare penge i sundhedsvæsnet. Vil politikerne finansiere en lavere moms på frugt og grønt, kan de jo passende hæve prisen på usunde fødevarer, herunder tobak, alkohol og meget sukkerholdige varer."

"Idéen om lavere moms på frugt og grønt også et værdispørgsmål om, hvilke signaler man vil sende til befolkningen, og ikke mindst til børn og unge mennesker. Samfundet vil gerne poste millioner og atter millioner i kampagner der fortæller hvor sundt og korrekt det er at spise frugt og grønt, kontra det at ryge eller drikke alkohol. Når det kommer til at understøtte en lavere pris på de selvsamme sunde produkter, via lavere moms eller afgifter for den sags skyld, så signalerer samfundet pludselig anderledes, ved at køre en ens momsfastsættelse. Et uheldig signal" slutter gruppen.

For yderligere information besøg gruppen på Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=7299721646

Relevant information

http://www.facebook.com/group.php?gid=7299721


Pressekontakt


Firma

Normativ A/S
Vimmelskaftet 41F
1161 København K, Danmark

  3088 3361

http://www.normativ.dk/

Modtag nyheder fra Normativ A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire