Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/02-11   -   Pressemeddelelse

Guld at hente med ny energiportal

Et samarbejde mellem det rådgivende ingeniørfirma OBH-Gruppen, et par store danske kommuner, statslige styrelser og ejendomsadministratorer om energibesparelser har resulteret i udviklingen af et helt nyt webbaseret værktøj, som giver brugerne et detaljeret overblik over, hvor og hvordan de kan investere i energisparetiltag - og på den måde hente guldet hjem i form af kontante besparelser.

Energiportalen
- "Energiportalen" kalder vi webværktøjet, som vi har udviklet sammen med flere store statslige kunder, som vi har lavet energimærker for. Det er i høj grad erfaringer fra rådgivning til bl.a. Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste, der har resulteret i udviklingen af Energiportalen, som den ser ud i dag, siger Tina Mariager Jensen, salgschef i OBH-Gruppen.
- Vi hjalp Forsvaret med at få overblik over energisparepotentialet i de mange energimærker, der blev udført på en lang række bygninger landet over, og i den proces gik det op for os, hvor vigtigt det var at have de rigtige redskaber til rådighed. Og samarbejdspartnerne i Forsvarets Bygnings- & Etablissements-tjeneste havde mange rigtige gode ideer, som vi har forsøgt at tage højde for i Energiportalen.
- Det er et redskab til energiprioritering, der som basis bygger på udarbejdelsen af et stort antal energimærker. Alle data fra energimærkerne har vi puttet ind i systemet, hvorfra kunderne kan filtrere, prioritere og ændre på en række forudsætninger i forhold til at spare på energien og dermed også CO2-udledningen.

Fremtidssikret løsning
- Både vi og vores store kunder har efterhånden så gode erfaringer med "Energiportalen", at vi nu kan tilbyde andre bygningsejere adgang til en databaseløsning, som er unik, fordi den kan opsamle alle energidata og beregne CO2- konsekvenser for samtlige energibesparelser.
- Et vigtigt behov hos vores kunder har været at sikre fremtidig integration med drift- og vedligeholdelse samt en løbende opdatering i forhold til ændringer i energimærkningsordningen. Med den nye bekendtgørelse om energimærkning af bygninger har vi således på et tidligt tidspunkt sikret, at gamle og nye data i Energiportalen vil kunne "snakke sammen", siger Tina Mariager Jensen.
- Energiportalen er svaret på den kritik, der har lydt, om at de lovpligtige energimærkninger ikke bliver udnyttet optimalt. Forenklet sagt kan specielt de større bygningsejere ved hjælp af definerede søgekriterier i portalen finde ud af, hvor de rentabelt kan investere en krone og tilmed spare miljøet for en væsentlig CO2-udledning, slutter Tina Mariager Jensen.

Faktaboks

· Energiportalen er udviklet af OBH-Gruppen. Det er et webbaseret værktøj, som henvender sig til kommuner, boligforeninger, ejendomsadministratorer og større boligejere.
· Den unikke database giver et samlet overblik over forslag til energibesparelser - herunder rentabilitet og CO2-udledning
· Energiportalen giver et detaljeret overblik over investeringssum og tilbagebetalingstid - med mulighed for genberegning af tilbagebetalingstid ved ændrede investeringssummer
· Portalen CO2-konsekvensberegner samtlige energisparetiltag
· Den giver mulighed for at korrigere energisparepotentialet efter de faktiske forbrugstal, og den prioriterer energispareforslagene i et budgetmodul
· Man kan kontakte OBH-Gruppen på obh@obh-gruppen.dk

Relevant information

http://www.obh-gruppen.dk/


Billeder


Pressekontakt


Firma

OBH-Gruppen A/S
Agerhatten 25
5220 Odense SØ, Danmark

  +45 70 21 72 40
  +45 27 26 49 45

http://www.obh-gruppen.dk

Modtag nyheder fra OBH-Gruppen A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire