Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/06-11   -   Pressemeddelelse

Hjejlens 150-års jubilæum fejres med et frimærkegravøren

Verdens ældste originale hjuldamper i drift kommer nu på frimærke. Den danske Hjuldamper Hjejlen har siden 1861 sejlet på Silkeborgsøerne og bragt turister rundt i den smukke egn omkring Himmelbjerget.

- Der findes ældre hjuldampere end Hjejlen, men enten kan de ikke sejle, eller også er de ombygget til ukendelighed. Hjejlen kan derfor med rette betragtes som verdens ældste originale hjuldamper i drift., og det fortjener anerkendelse, siger Lene Reipuert, chef for Post Danmark Frimærker.

Post Danmark markerer derfor Hjejlens 150-års jubilæum ved at udgive et frimærke med motiv af den gamle hjuldamper. Samtidig udgiver Den Kgl. Mønt en 20-krone i serien af mønter med skibe som tema.

Frimærket og møntens udseende er endnu ikke offentliggjort, men vil blive præsenteret i Jysk Musik & Teaterhus i Silkeborg den 8. juni kl. 15.30.

Den Kgl. Mønt og Post Danmark udgiver i samarbejde et møntbrev med mønten fastgjort i hård plast på bagsiden af brevet - frankeret med frimærket og stemplet med et førstedagsstempel.

Desuden udgiver Post Danmark et temaark med seks frimærker i værdien 8,00 kr. og en tegning af Hjejlen udarbejdet af frimærkegravøren Martin Mörck. På bagsiden er bl.a. et udsnit af et kort med Hjejlens sejlrute på Silkeborgsøerne.

Frimærker og temaark med 6 x 8,00 kroners frimærker kan udover på posthuse og i postbutikker købes via Post Danmark/Netbutik

Til redaktionen: Foto af frimærket er vedhæftet.
Yderligere oplysninger fås hos Martin Pingel, design- og marketingchef i Post Danmark
Frimærker, telefon 33 61 09 22.





Relevant information

http://www.postdanmark.dk



Pressekontakt


Firma

Post Danmark A/S
Tietgensgade 37
1566 København V, Danmark

  33 61 60 11
   29 13 35 45

http://www.postdanmark.dk

Modtag nyheder fra Post Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire