Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/06-16   -   Pressemeddelelse

Boligpriserne stiger - hovedstaden i førertrøjen

Priserne på huse er 2,6 pct. højere end for et år siden, mens priserne på ejerlejligheder er steget med 9,5 pct. Det viser tal for de gennemsnitlige boligpriser i Boligmarkedsstatistikken for 1. kvartal 2016.

Udviklingen dækker især over stigende boligpriser i København og Nordsjælland, mens boligpriserne er uændrede eller kun stiger svagt mange andre steder i landet.

"Huspriserne er på landsplan lidt højere end for et år siden, men lidt lavere end da de var højest i 2015. Der er dog store forskelle på tværs af landet. Det er især udviklingen i Region Hovedstaden, der fører an med pæne prisstigninger. Det seneste år er huspriserne i Region Hovedstaden steget med 200.000 kr., så et gennemsnitligt hus i dag koster 3 mio. kr. Priserne på huse i resten af landet er i gennemsnit uændrede," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

En gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmenter er blevet ca. 170.000 kr. dyrere det seneste år og koster nu 2 mio. kr. Priserne på ejerlejligheder er markant højere end for et år siden i alle danske regioner.

"Priserne på ejerlejligheder forsætter med at stige over det meste af landet. I Region Hovedstaden, hvor der er flest ejerlejligheder, koster en gennemsnitlig ejerlejlighed 2,4 mio. kr. Det er 220.000 kr. mere end for et år siden. Priserne på ejerlejligheder er flere steder steget mere end i København det seneste år," siger Ane Arnth Jensen.

Færre handler

Ifølge Boligmarkedsstatistikken blev der handlet 8.246 huse i 1. kvartal 2016. Det er 4 pct. færre end for et år siden.

"Handelsaktiviteten med huse er lavere end sidste år. Det skyldes hovedsageligt, at handelsaktiviteten var usædvanlig høj sidste forår, affødt af meget lave renter på realkreditlån. Selvom handelsaktiviteten er gået lidt ned i gear, så ligger den dog fortsat pænt mange steder i landet," siger Ane Arnth Jensen.

Handelsaktiviteten er lavere end for et år siden i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Nordjylland. I Region Sjælland og Region Syddanmark er handelsaktiviteten højere.

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire