Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/01-12   -   Pressemeddelelse

Landets boligejere nyder godt af rekordlav rente

Danske boligejere gik ind i det nye år med en rekordlav rente. Den gennemsnitlige effektive rente på realkreditlån - inkl. bidrag til realkreditinstituttet - var i december 2011 på 3,57 pct. I december 2008 var renten til sammenligning 5,74 pct. Det viser dagens rentestatistik fra Nationalbanken.

"Renten er faldet siden 2008 og er i dag på et historisk lavt niveau. Det betyder lave renteomkostninger for landets 1,6 mio. boligejere. I 2011 betalte boligejerne i gennemsnit 31.200 kr. i renter om året før skat. Det er en klækkelig årlig besparelse på 13.500 kr. før skat i forhold til 2008," siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

"De store rentebesparelser er godt for danske boligejeres økonomi. Men man skal huske, at den meget lave rente skyldes stor økonomisk usikkerhed og svag vækst i Danmark og Europa. Hvis der kommer fremgang og mere optimisme rundt omkring, vil renten stige igen," fortsætter Peter Jayaswal.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire