Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/02-12   -   Pressemeddelelse

Rekordlav rente på rentetilpasningslån

Den korte rente på 1-årige rentetilpasningslån har i første måned af 2012 ramt et rekordlavt niveau. Den korte rente - inkl. bidrag til realkreditinstituttet - er nu på 1,7 pct. Det skal ses i forhold til et gennemsnit på lidt over 3,6 pct. siden statistikkens begyndelse i 2003. Det viser dagens tal fra Nationalbankens rentestatistik.

"Omkring 300.000 boligejere har i januar fået sat deres rente ned som resultat af refinansieringsauktionerne i november og december sidste år. Her var der stor efterspørgsel efter de korte danske realkreditobligationer, der ligger bag rentetilpasningslånene. Realkreditobligationerne anses som en sikker investering i en tid en med finansiel uro. Det er forklaringen bag de historisk lave renter, som danske boligejere nu får glæde af," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I januar 2012 betalte alle boligejere samlet set 4 mia. kr. i renteomkostninger på deres realkreditlån. Det svarer til, at hver boligejer i gennemsnit betaler ca. 2.500 kr. i rente før skat om måneden.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire